In het hypermoderne The Valley op de Zuidas in Amsterdam vind je open vuur restaurant Nela. Een plek waar pure ingrediënten, verfijnde smaken en een chique entourage samengaan in perfecte symbiose. Het is altijd al een genot om hier te eten, maar tijdens de feestdagen pakken ze nog eens extra uit! Hier moet je zijn voor een smakelijke kerst of een bruisende Oud en Nieuw viering.
Bij Nela zit je letterlijk dicht bij het vuur. Vanaf de Chef’s Table heb je vrij zicht op de gigantische pizza oven en houtskool grill en front row seats om te genieten van het keukenteam dat het ene naar het andere grillgerecht als een geoliede machine over de pas stuurt. Je proeft aan alles de superieure kwaliteit van de ingrediënten. Van de fluffy brioche met limoen-citroen boter, tot de Wagyu die smelt op je tong – hier wordt gekookt op topniveau! We mochten aanschuiven om enkele hoogtepunten van de feestmenu’s te proeven en waren onverdeeld fan van de Toro tonijn met tomaten ponzu en de Geelstaartvis met ingelegde ananas en Gochujang met een speciale shout out naar de groenten gerechten die zeker niet onder deden.
De dubbel gegrilde aubergine met tomatillo en salsa verde en de gekleurde baby wortels met granaatappelpitjes en verrukkelijk zachte delice de bourgogne kaas waren een ware smaaksensatie. Alle gerechten werden begeleid door een fantastische selectie aan wijnen, maar vooral de cocktailkaart verraste. De Ancho Paloma en de Sagouini Batanga vormden met hun peperige smaken een mooie combinatie met de grillgerechten uit de keuken. Het restaurant is warm, rustig en clean, de bezoekers stuk voor stuk goed gekleed en beeldschoon. Deze plek straalt sophistication uit. Dat alles gecombineerd met uitmuntende service en de DJ die gedurende de avond zorgt voor de sfeer en in het weekend voor het feest en je hebt het recept voor een heerlijke avond.
Christmas Menu
Tijdens de kerstdagen serveren ze bij Nela een speciaal Christmas Menu met onder andere tartaar van wagyu, langzaam gegaarde ossobuco met wittewijnjus en geroosterde ribeye met een glazuur van kastanjes. Op oudejaarsavond kan je genieten van een Celebration Menu in shared dining style met een feestelijke omlijsting van live muziek. Gedurende deze memorabele avond worden twaalf gerechtjes geserveerd waaronder oesters met tomatenponzu, gegrilde grote garnalen met zwarte uienboter, kreeft met spicy guajillo-boter en wagyu-spiesjes met adobo-marinade.
Deze december kan je ook met groepen vanaf 8 personen terecht bij Nela voor het Festive Menu. Hierin proef je onder andere de rundertartaar met kaviaar en toro tonijn met een tomatenponzu. Vervolgens worden onder meer rosbief met bietenchips en waterkers-aioli en een gegrilde Sint-Jakobsschelp met iberico en hollandaisesausgeserveerd. Alle feestmenu’s worden afgesloten met een smaakvolle Chef’s Dessert selectie.

Info
24-26 december 2025 – Christmas Menu
31 december 2025 – Celebration Menu
tot en met 23 december 2025 – Festive Menu (8 – 120 personen)
Nela – Beethovenstraat 515 (Valley Toren Zuid), 1083 HK, Amsterdam
Nela is zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 01:00 en in het weekend tot 2:00.






