Pumpkin spice season is here: drie comfort food-recepten voor ultieme herfstknusheid

by Redactie

De bladeren liggen op de stoep, de dagen worden korter en de winterjas hangt alweer klaar. Kortom: het is officieel pumpkin spice season. Het perfecte moment om jezelf te trakteren op gerechten die nét dat beetje extra warmte brengen. NATRUE speelt daar slim op in met een nieuw, verrassend ingrediënt dat al je herfstfavorieten naar een hoger niveau tilt: NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat. Deze haverdrank bevat slechts vijf natuurlijke ingrediënten, geen toegevoegde suikers en geeft elk recept een zachte, kruidige pompoensmaak. Natuurlijk heerlijk in je koffie, maar minstens zo leuk om je keuken mee up to pumpkin spice-en. Natuurlijk heerlijk in je koffie, want hiermee geniet je van een barista-waardige schuimlaag, maar minstens zo leuk om je keuken mee up to pumpkin spice-en.

We zetten drie recepten op een rij die je keuken laten ruiken alsof er permanent een herfstkaars brandt.

1. Golden pompoenlatte, je nieuwe herfstritueel

Pumpkin spice latte, maar dan thuis en met echte pompoen. Het begint bij een simpele pompoenpuree: pompoenstukjes roosteren, pureren en op smaak brengen met een scheutje Pumpkin Spice Oat. Klop een eetlepel van die puree samen met de haverdrank en warme kruiden zoals kaneel, gember en kurkuma op in een pannetje. Giet het in je favoriete mok, top af met honing en extra kaneel en je hebt een kop pure herfst. Pro tip: de rest van de puree kun je invriezen of gebruiken in een hartig gerecht.

2. Hartverwarmende pumpkin pie, kruidig, zacht en perfect voor een regenachtige middag

Deze pumpkin pie is net zo’n classic als een gebreide trui. Meng pompoenpuree met eieren, pompoenkruiden, wat olie of gesmolten boter en natuurlijk een flinke scheut NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat. Voeg bloem, suiker, bakpoeder en pecannoten toe, giet het beslag in een bakvorm en schuif het 45 minuten in de oven. Het resultaat: een kruidige, goudbruine taart die je huis laat ruiken alsof je een Amerikaanse bakkerij runt. Serveer met wat boter die langzaam wegsmelt op een nog warm stukje cake.

Lees ook:  Koken op de Big Green Egg doe je zo. Herman den Blijker geeft live tips in Batavia Stad!

3. Creamy pompoenlasagne, comfort food met een herfstige twist

Ja, pumpkin spice werkt óók in hartige gerechten. Voor deze romige lasagne maak je eerst een zachte pompoenpuree. Daarna een bechamelsaus van boter, bloem en verwarmde Pumpkin Spice Oat, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Bouw laagjes met lasagnebladen, pompoenpuree, spinazie en kaas en bak tot er een goudbruine, bubbelende schaal comfort food uit de oven komt. Even laten rusten… als je tenminste kunt wachten.

NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat ligt nu bij Albert Heijn en Bol.com (€ 2,79). Perfect om dat instant herfstgevoel in huis te halen, van je eerste ochtendkoffie tot je laatste cosy bake van de dag.

Foto header via iStock, credits: Cavan Images

Related Posts

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy