Wat krijg je als je Holtkamp, Kesbeke en Larry’s samenbrengt? Een bao bun vol Amsterdamse trots. Limited edition ook nog, dus wees er snel bij.
Het afgelopen jaar hebben augurken enorm in de spotlight gestaan. Van de virale pickle girl esthetiek op TikTok tot de revival van ouderwetse borrelhapjes: op sociale media zijn de zure komkommers niet meer weg te slaan – en ook niet van onze menu’s. Het past binnen de grotere trend van nostalgie: wie aan augurken denkt, denkt aan simpele, herkenbare en authentieke smaken van vroeger.
Bij Larry’s, de grab-n-go broodjeszaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam, spelen ze slim in op dat gevoel. De zaak, stijlvol ingericht als een Amerikaanse diner, oogt bescheiden maar herbergt smaken van over de hele wereld. Waar doorgaans Aziatische invloeden de boventoon voeren – in de vorm van gestoomde bao buns met bijvoorbeeld ‘Kimchi Halloumi’ of ‘Mexican Mushroom’ – besloot Larry’s nu de samenwerking aan te gaan met twee echte Amsterdamse iconen: Kesbeke, de augurkenkoning, en Holtkamp, bekend van de klassieke kroket.
Het resultaat?
Een zachte bao bun gevuld met een paddenstoel truffel-croquet, een romige piccalilly-mayo en – uiteraard – knapperige augurk.
Deze bao belichaamt het culinaire DNA van Amsterdam, waar culturen en smaken voortdurend met elkaar versmelten. Hoewel fusion food al jaren geen nieuw fenomeen meer is, weet Larry’s er toch een twist aan te geven. De luchtige bao vormt een mooi contrast met de krokante, smeuïge croquet, terwijl de zoetzure saus en het frisse van de augurk voor balans zorgen.
Het is precies zo’n gerecht dat je niet verwacht, maar waarvan je na de eerste hap direct weet: dit klopt gewoon. Een broodje dat smaakt naar meer – letterlijk én figuurlijk.
Wie het wil proeven (en doe dat vooral) moet er wel snel bij zijn de special is slechts tijdelijk verkrijgbaar bij Larry’s, op Kinkerstraat 75 in Amsterdam.

