Één weekend, 100 chefs vanuit heel Nederland, 25 wijnhuizen, 35.000 gerechten en ongeveer 2000 gasten. We hebben het over 100chefs by Gault&Millau! Een uniek culinair evenement waarbij de topchefs van Gault&Millau hun gerechten presenteren.
Van Soenil Bahadoer (De Lindehof), Bas van Kranen (Flore), Ron Blaauw (Ron Gastrobar) tot aan Jos Timmer en Wim de Beer (De Kas), de meest getalenteerde chefs van Nederland kwamen begin oktober samen voor 100 chefs by Gault&Millau.
Meer dan 100 chefs uit alle hoeken van Nederland waren uitgenodigd om 300 signature gerechten te maken in amusé formaat. Dat doen ze in achttien keukens ingericht in het Miele Experience Center met minimaal vijftien chefs tegelijk. De ambitie van het event was om chefs te programmeren met een zo hoog mogelijke score in de gids van Gault&Millau. Uiteraard kon er ook wijn geproefd worden van 25 wijnhuizen uit Europa, Zuid Amerika, Zuid Afrika, Amerika en Australië. Ook werden er culinaire masterclasses en workshops gegeven.
Ieder jaar worden de meest getalenteerde chefs van Nederland geëerd in de prestigieuze Gault&Millau-gids. Dit jaar in de categorie 100 Chefs, staat een lijst van topchefs die met passie, creativiteit en vakmanschap de Nederlandse gastronomie naar een hoger niveau tillen.
De 100 Chefs-lijst is meer dan een ranglijst; het is een staalkaart van de veelzijdigheid en kwaliteit van de Nederlandse keuken. Chefs die lokaal geteelde ingrediënten en klassieke technieken in een modern jasje steken, krijgen een podium.
Van sfeer tot de beleving van een maaltijd
Gault&Millau is van oorsprong een Franse restaurantgids en beoordeelt de chefs niet alleen op het eten zelf. Ook wordt er gekeken naar de volledige aanpak: van sfeer en bediening tot de beleving van een maaltijd. De gids staat bekend om het puntensysteem waarbij niet alleen sterren, maar ook koksmutsen worden uitgedeeld aan restaurants en chefs. Wil je er volgend jaar bij zijn? Zo blijf je op de hoogte.