Lief voor je zomer huid: tips voor verzorging in de zon

by Redactie

Je hebt het misschien niet altijd door, maar de huid is ontzettend kwetsbaar. Je stelt jouw huid namelijk bloot aan schadelijke UV-straling en je gebruikt waarschijnlijk een hoop producten die je huid helemaal niet nodig heeft. Sterker nog, vaak brengen producten de huid juist meer schade toe dan dat ze doen wat ze beloven te doen. Dat heeft alles te maken met het feit dat er veel huidproducten op de markt zijn waar simpelweg veel te veel onnodige en heftige ingrediënten in zitten. Als je écht goed voor jouw huid wilt zorgen en af wilt van die geïrriteerde en trekkerige huid, kun je het beste kiezen voor huidverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. In dit artikel lees je er alles over.

Betere hydratatie en minder irritatie

Om te beginnen zijn huidproducten met natuurlijke ingrediënten goed voor de hydratatie van de huid. Veel mensen hebben een geïrriteerde of droge huid en denken dat ze daarom de duurste crèmes moeten gebruiken of halen speciale crèmes waarvan de ingrediëntenlijst nauwelijks te lezen is. Vaak weten mensen niet dat ze juist van dit soort crèmes een geïrriteerde en droge huid kunnen krijgen. Crèmes zijn er soms zelfs op ontworpen om een droge huid te veroorzaken, zodat je meer van de crème gaat gebruiken. Je bent eigenlijk in één keer van al deze problemen af door meteen voor natuurlijke producten te kiezen, zoals de producten van Anua. Huidverzorgingsproducten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten zullen zelden tot nooit irritatie en uitdroging veroorzaken en gaan beide problemen juist tegen. Zo krijgt je huid de hydratatie die het nodig heeft en heb je geen last meer van een geïrriteerde huid. 

Lees ook:  Eigen zaak combineren met sociaal leven

Bescherming tegen schadelijke straling en irritatie

Iedereen doet er goed aan om de huid te beschermen tegen UV-straling. Om zo de kans op gevaarlijke ziektes te verkleinen en vroege tekenen van veroudering tegen te gaan. De zon kan namelijk rimpels en ouderdomsvlekken veroorzaken. Een gevoelige huid is extra kwetsbaar voor de zon. Dat betekent dat de huid mogelijk sneller verbrandt, maar ook dat er sneller huidirritaties kunnen ontstaan door blootstelling aan UV-straling. Dit wordt ook wel zonneallergie genoemd. Het is daarom goed om je altijd goed in te smeren met zonnebrand. Veel mensen doen dit vooral in de zomer. Maar eigenlijk is het verstandig om je huid het hele jaar door tegen de zon te beschermen. Daarom kun je in de minder warme maanden een dagcrème gebruiken waar SPF (Sun Protection Factor) in zit. Hoe hoger het SPF getal, hoe beter de zonbescherming. Het is dus niet alleen goed om met natuurlijke producten huidirritatie en een droge huid tegen te gaan. Maar ook om alle huidproblemen te voorkomen door je regelmatig in te smeren. Dat je zomer huid ook nog eens lekker gehydrateerd wordt door zonnebrand en dagcrème met SPF is mooi meegenomen!

Beeld header via iStock, credits: Alina Hedz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy