Zo kies je jouw favoriete biertje uit

by Redactie

Bierliefhebbers opgelet: wij hebben tips op het gebied van bier bestellen. Misschien ga je altijd voor hetzelfde speciaalbiertje, of misschien kies je altijd maar wat willekeurigs uit. Maar de kans is groot dat je een duidelijke voorkeur hebt voor sommige soorten bier. Waar ligt dat precies aan? Wat is eigenlijk jouw smaak in bier? Daar kunnen we snel achter komen. In dit artikel zetten we de verschillende soorten speciaalbier op een rijtje en leggen we uit welke smaken bij welke biersoort horen. Zo weet jij voortaan wat jouw voorkeur heeft en welk soort biertje er dus bij jou past.

Speciaalbier wordt steeds populairder

Ondanks het feit dat speciaalbier al eeuwen bestaat, wordt het zelfs nu nog steeds populairder. Dat komt doordat er steeds meer soorten bier bij komen en er steeds vaker wordt geëxperimenteerd met verschillende smaken. Ook wordt er tegenwoordig veel alcoholvrij of alcoholarm bier gebrouwen, omdat veel mensen zich bewuster zijn van de effecten van alcohol op het lichaam. Maar een biertje op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad. En wist je dat je nu ook speciaalbier kunt bestellen? Online heb je een mooi overzicht van alle verschillende soorten speciaalbier en kun je deze simpelweg aan de deur laten bezorgen. Zo hoef je niet te sjouwen met zware tassen en krijg je geen fikse rekening aan de bar, maar kun je toch in het zonnetje voor de deur of op het balkon van een lekker speciaalbiertje genieten. 

Verschillende soorten speciaalbier

Bier online bestellen heeft dus als voordeel dat je het uitgebreide assortiment eens goed kunt bekijken, maar hoe weet je dan of een biertje bij jou past? Het is wel zo handig om de verschillende vaktermen en de soorten speciaalbier uit elkaar te kunnen houden. Wij zullen je daar een handje mee helpen. Een van de meest gedronken speciaalbiertjes is de IPA. IPA staat voor Indian Pale Ale en is een kruidig speciaalbier. Niet alle IPA bieren zijn even kruidig, maar we kunnen wel stellen dat je van kruidig houdt als je een echte IPA liefhebber bent. Dan hebben we ook de New England IPA. Deze IPA’s zijn iets minder kruidig en meer hoppig. Als je graag een New England IPA drinkt, is de kans groot dat je ook van witbier houdt. Witbier is fris en wordt dan ook vaak op het terras besteld. Vervolgens zijn er blonde biertjes. Een blond bier is toegankelijk doordat deze kruidig en fris is. Als je een liefhebber van kruidige biertjes bent, dan ben je waarschijnlijk ook erg tevreden met een herfstbok. Als je toch wat meer van de witbier en de fruitige IPA’s bent, dan is een lentebok weer iets voor jou. Zo weet je waar je op moet letten wanneer je bier bestelt!

Lees ook:  Leuke (thuis) activiteiten die je gemakkelijk zelf kunt regelen

Foto header via iStock, credits: barmalini

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy