Review Denon White PerL: supergeluid en supercomfortabel

by Petrick de Koning

Mijn oortjes behoren, naast mijn telefoon, inmiddels tot mijn standaarduitrusting. Overal waar ik ben, wil ik ongestoord muziek of podcasts kunnen luisteren. Of natuurlijk een telefoongesprek voeren. Hoe mooi is het dan als dat kan met oortjes die perfect op jouw gehoor en oren zijn afgestemd? Zo’n persoonlijke ervaring is de belofte van de Denon PerL in-ear oortjes. Tijd voor een test.

De Denon White PerL zijn letterlijk in-ear. In de case ogen de witte schijven in eerste instantie wat groot. Achter de ronde vorm schuilt echter een slim mechanisme met een praktisch ‘randje’ waarmee je ze soepel in je oor ‘draait’. In combinatie met de zachte ear-tips op de headphones zelf (die zijn in verschillende maten meegeleverd en ik heb dus L-oren) is de pasvorm perfect. Eenmaal in je oor zit het lekker comfortabel en stevig. Dat is fijn omdat ik in het verleden nogal eens een oortje kwijt ben geraakt. Leuk detail is dat Denon PerL’s zweet- en spatwaterdicht zijn, waardoor je er lekker mee kunt sporten. Zelfs in de regen, als je dat zou willen natuurlijk.

Review Denon White PerL: supergeluid en supercomfortabel

Persoonlijke audio-ervaring

Maar hoe zit het nu met die persoonlijke audio-ervaring. Daarvoor moet je de Denon-app downloaden. Dat gaat gelukkig net zo snel als het pairen. Fijn dat alles soepel heen en weer schakelt tussen mobiel en laptop. Dat werkt echt Plug & Play. Eenmaal in de app maakt Denon een persoonlijk audioprofiel dat perfect bij mijn gehoor past. Met slimme technologie wordt per oor een soort diagram of gehoorprofiel gemaakt. Met testpiepjes analyseert Denon je oren, waarna de audiobeleving daar perfect op afgestemd wordt.

Lees ook:  Opel Astra Electric, een schone elektrische topervaring

Lekkere diepe bassen

Dat klinkt allemaal prachtig. Ik ben geen hardcore audiofiel, maar het is echt ongelooflijk hoe goed dit klinkt. Je kunt in de app kiezen tussen standaard en gepersonaliseerd en het verschil is direct hoorbaar. Afhankelijk van de soort muziek kun je ook nog spelen met de immersive modus en een bas bijvoorbeeld lekker diep laten klinken. Als je een stap verder wilt gaan, kun je de oortjes koppelen aan je smart tv voor een heuse bioscoopervaring, gewoon in je huiskamer.

Welcome back

Denon neemt persoonlijk echt heel serieus. Dus als ik de oortjes activeer, heet een warme stem me welkom: “Welcome back, Petrick”. Jezelf lekker terugtrekken in muziek of een podcast is heerlijk. Helemaal als al het achtergrondgeluid is weggefilterd met adaptive active noise cancellation (ANC). Dat is alleen niet overal even handig. In de trein wil je bijvoorbeeld wel de mededelingen van de conducteur horen. En in het verkeer wil je alert blijven op geluid om je heen om ongelukken te voorkomen. De Social Mode zorgt dat je eenvoudig in contact met je omgeving blijft.

Niet snel zonder muziek

De bediening kun je, bijna vanzelfsprekend, ook personaliseren. In de app bepaal je zelf met hoeveel tikjes op de oortjes je het volume oppompt of de ANC activeert. Dat werkt allemaal feilloos. Fijn is verder dat je niet bang hoeft te zijn dat je zonder muziek komt te zitten. De accu van de PerL’s houdt het zes uur vol en dat kun je verlengen tot 18 uur als je de case meeneemt. 

Lees ook:  Review: de Phatfour, een fat e-bike van Nederlandse bodem

Klassiek en Killing in the name

De conclusies is eigenlijk heel eenvoudig. Persoonlijk ben ik fan van de Denon White PerL oortjes. Ze zitten heerlijk en geven echt supergeluid, van klassiek tot ‘Killing in the name’. En zoals gezegd, schakel je heel eenvoudig over op een telefoongesprek of Teams-call. 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy