Review Citroën C5 Aircross PHEV: de ideale combi van ruimte en comfort voor iedere roadtrip

by Petrick de Koning

Een weekend naar Lippstadt in Duitsland, wat heb je nodig? Natuurlijk een ruime auto, het liefst een beetje zuinig. Maar in ieder geval supercomfortabel. De Citroën C5 Aircross PHEV vinkt deze drie wensen met gemak af.

Comfort en Citroën zijn al jaren synoniem. Maar vind je dat ook terug in deze kloeke SUV? De C5 Aircross is lekker uit de kluiten gewassen. Hij staat stoer op zijn wielen en de voorkant oogt vrij stoer. De lijnen zijn weliswaar wat recht of hoekig, maar ze hebben net genoeg rondingen om de auto toch een vriendelijke uitstraling te geven. Gebruik van chrome lijsten en two-tone kleurstelling geven het model een eigenzinnig karakter zonder een echte pittbull-look. Het design zit dus wel goed.

Back

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Ruimtelijk panoramadak

Zodra je instapt, snap je waarom het een SUV is. De ruimte is echt gigantisch. Het helpt hierbij wel dat de testauto een panoramadak had, wat het effect versterkt. Achter het stuur, dat flink bemeten is, heb je echt alle ruimte en superzicht. De stoelen zijn ronduit geweldig. Je zakt er in weg alsof je in een fauteuil gaat zitten. En als je je ideale zitpositie hebt gevonden, kun je ook nog een heuse massage krijgen. Helemaal geen straf om hier lekker wat kilometers mee te maken.

Flexibele ruimte achterin

Achterin is niet op ruimte en comfort bespaard. De achterbank bestaat uit drie ‘echte’ stoelen waar ik met mijn 1.90m ruim voldoende been- en hoofdruimte heb. In het midden moet je wel de benen wat uit elkaar doen omdat daar het middenconsole zit. Slim wel om de achterbank verplaatsbaar te maken. Je kiest in een handomdraai voor meer ruimte ovoor passagiers of juist voor je bagage. 

Lees ook:  Mazda2 Design Workshop

Weer terug naar voren, zit je dus in een ruime cockpit waar je – bijna vanzelfsprekend inmiddels – al het relevante instrumentarium binnen handbereik hebt. Het scherm is niet heel groot, maar wel gewoon functioneel. Je swipet eenvoudig door alle optie en hebt ook nog wat sneltoetsen en knoppen tot je beschikking. Voor je neus zie je alles wat je nodig hebt om veilig te rijden. 

Review Citroën C5 Aircross PHEV: de ideale combi van ruimte en comfort voor iedere roadtrip Review Citroën C5 Aircross PHEV: de ideale combi van ruimte en comfort voor iedere roadtrip

Lekker veel vermogen

En dat ging ik dus doen in Duitsland. Hoewel ik bepaald geen coureur ben, is het wel lekker om een beetje door te rijden als het kan en mag. Deze auto is daar heel geschikt voor. Het comfort is al benoemd en de wegligging is dan zeker een pluspunt. De vering is bijna perfect en roept herinneringen aan het verleden op. Dit maakt de wegligging prima en het gewicht speelt zeker ook een rol. Het vermogen – ik reed de PHEV variant die 225 pk levert – is ruim voldoende om deze SUV op snelheid te krijgen en te houden. 

Navigatie

Eenvoudig accelereren

In de stad navigeert de auto soepel door de straten en rijd je elektrisch. Als het niet te koud is, red je de 50 km wel en ben je in een uur of twee wel weer vol. Op de autobahn accelereer je eenvoudig naar je kruissnelheid. Het schakelen gaat automatisch en heel soepel. Hetzelfde geldt trouwens voor de afstemming van de elektro- en benzinemotor. Citroën beheerst dat spel prima. Voor de mini-roadtrip naar Duitsland was de Citroën C5 Aircross PHEV absoluut een goede keuze. De combinatie van comfort en ruimte die deze SUV biedt, doet me verlangen naar langere autotochten.

Lees ook:  Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let's meet!

De variant van de Citroën C5 Aircross PHEV (225 pk) rijd je voor een kleine 45.000 euro.

Foto header Copyright William CROZES @ Continental Productions

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy