Op vakantie in Europa: dit zijn de voordelen!

by Redactie

Vakantieplannen in de maak? Je kunt natuurlijk een heleboel kanten op. Reis zo ver als je maar wilt! Of houd het juist meer in de buurt, binnen Europa bijvoorbeeld. Dat heeft zelfs verschillende voordelen. Benieuwd? In dit artikel lees je er alles over.

Comfortabel reizen

Allereerst kun je binnen Europa relatief comfortabel en eenvoudig reizen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen visum aan te vragen. Ook zijn er geen controles bij de grens, maar kun je gewoon doorrijden als je bijvoorbeeld met de auto op pad gaat. Dat scheelt toch al snel veel tijd en energie. Verder duurt je reis niet heel lang, wat ook een pluspunt is. Bekijk per specifieke bestemming hoe je er kunt komen. Wil je bijvoorbeeld een vakantiehuis Oostenrijk boeken? Je kunt er komen met de auto, per trein of met het vliegtuig. Stippel voor jezelf uit wat jij de prettigste manier van reizen vindt. Dit levert je zo min mogelijk vakantiestress op. De reis er naartoe is immers wat stress kan veroorzaken. En als die reis zo snel en soepel mogelijk verloopt, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Vervoersopties binnen Europa

Dat brengt ons op het volgende punt: je hebt meer vervoersopties als je binnen Europa reist. Als je verder weg gaat, kun je haast niet anders dan het vliegtuig pakken. Maar wat als je liever niet in het vliegtuig stapt, bijvoorbeeld omdat je vliegangst hebt of vanwege milieuredenen op een alternatieve manier wilt reizen? Binnen Europa is dat goed te doen. Reis per auto of trein bijvoorbeeld. Wil je het echt sportief aanpakken? Dan kun je zelfs denken aan een fietsvakantie. Op die manier heb je meer vrijheid om te bepalen hoe je aankomt op je vakantiebestemming.

Lees ook:  5 x bijzonder overnachten in Nederland

Europa is prachtig

We hebben vaak het idee dat we per se ver weg moeten reizen om iets moois te zien. Maar ook in eigen buurt is het eigenlijk hartstikke mooi. Vergeet dat niet! In Nederland kun je zelfs al genoeg leuke plekken bezoeken. Maar ook verderop in Europa is dit zeker het geval. Bedenk zelf welke soort plek je wilt kiezen voor de reis. Zin om naar de zon toe te gaan? Dan is een vakantiehuis in Spanje kiezen natuurlijk een ideale optie. Zoek een huisje uit aan de kust of juist meer in het binnenland. Je kunt er ook voor kiezen om ieder jaar een ander land in Europa te bezoeken. Dat is een leuke challenge! Ieder land heeft immers weer iets anders te bieden. Wissel ook stedelijke en landelijke gebieden af. Bezoek het ene moment een grote stad, waar het bruist en je veel kunt ondernemen. Maar geniet ook van de rust in een landelijke omgeving, met een stuk natuur om je heen. Het is ook maar net waar je aan toe bent. Dit kan zelfs per vakantie verschillen. Europa heeft het in ieder geval allemaal te bieden.

Cultuur en historie

Europa heeft een rijke cultuur en historie. Hier staan we in andere werelddelen dan ook absoluut om bekend. Maar zelf zien we het soms niet meer. Duik hier eens in. Om welke cultuur staat een bepaalde stad of land bekend? Dit is in Italië weer heel anders dan in Denemarken, om maar twee voorbeelden te noemen. En je kunt er een heleboel over leren! Dat stukje cultuur vind je terug in allerlei aspecten. Het eten, de gebouwen, de lokale muziek: je krijgt er allemaal mee te maken tijdens je reis. En daarom is het juist zo interessant om hier iets vanaf te weten. Je kunt je hier voorafgaand aan de reis al in verdiepen. Of dit juist ter plekke doen, bijvoorbeeld door een museum te bezoeken of een rondleiding met een gids te boeken.

Lees ook:  Beach-guide: van uitwaai-plekken aan zee tot energie boosters

En, wat wordt jouw eerstvolgende bestemming binnen Europa? Natuurlijk kun je hier een heleboel inspiratie over vinden, mocht je het nog niet direct weten. Vraag ook vooral rond aan je bekenden. Wat zijn hun favoriete plekken in Europa? Dat is een bezoekje vast en zeker waard.

Foto header via iStock, credits: maroznc

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy