Kamperen met (kleine) kids? Deze spullen moet je dan zeker meenemen.

by Redactie

Kamperen met kleine kinderen kán een super en mooie ervaring zijn, MITS je goed voorbereid op pad gaat. De natuur biedt een perfecte speelomgeving, en samen kamperen versterkt de band onderling. Wij tippen een lijst met essentiële spullen die je zeker moet meenemen om je kampeertrip soepel en (bovenal) stressvrij te laten verlopen.

1. Een goede tent

Kamperen betekent ook een investering durven te maken. In de zin van: kies voor kwaliteit. Want daar heb je dan zeker nog vele jaren plezier van. Kost wat, maar dan heb je ook wat! Een ruime tent is zeker handig wanneer je met kids op vakantie gaat. Kies een tent met voldoende slaapruimte voor iedereen en een apart gedeelte voor bagage of een speelruimte voor de kinderen. Een tent met goede ventilatie en waterdichtheid is een must, zowel voor het comfort als een stukje veiligheid.

2. Comfy slaapoplossingen

Goede nachtrust is cruciaal, vooral voor kinderen. Investeer dan ook in comfy slaapmatten of luchtbedden en slaapzakken die geschikt zijn voor het seizoen. Voor de allerkleinsten is een reiswiegje of een draagbare campingbedje een must om mee te nemen.

3. Kinderstoelen en tafel

Een opvouwbare campingtafel en kinderstoelen zorgen ervoor dat de eetmomenten en activiteiten goed georganiseerd kunnen plaatsvinden. Je creëert zo een vertrouwde plek om te eten, tekenen of spelletjes te spelen. En ergonomisch is het natuurlijk ook een verstandige keuze om goede stoelen aan te schaffen. Dat kan bijvoorbeeld bij Van Asten.

4. Kook- en eetgerei

Een draagbare kooktoestel met voldoende brandstof, kookgerei en servies horen wel bij de kampeer-essentials. Vergeet ook niet om ook kant-en-klare snacks en maaltijden mee te nemen, voor het geval van ‘nood’. 

Lees ook:  Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

5. Verlichting

Voldoende verlichting meenemen is wel zo handig. Denk dus aan zaklampen, hoofdlampen en lantaarns. Maar ook een gezellige lichtslinger om je kampement op te fleuren. Kleine kinderen kunnen bang zijn in het donker, dus een nachtlampje kan geruststellend werken. En slim; oplaadbare lantaarns of modellen op zonne-energie zijn milieuvriendelijke opties.

6. Kleding en schoeisel

Neem voldoende kleding mee voor verschillende weersomstandigheden. Laagjes zijn handig voor koude avonden en warme dagen. Waterdichte jassen, stevige schoenen en sandalen zijn een must. Vergeet natuurlijk niet zwemkleding, hoeden en zonnebrillen voor zonnige dagen.

7. EHBO-kit

Een uitgebreide EHBO-kit is onmisbaar. Zorg dat deze pleisters, ontsmettingsmiddel, insectenbetencrème, pijnstillers en medicijnen bevat die je kind mogelijk nodig heeft. Neem ook voldoende zonnebrandcrème en aftersun mee. Je kan niet genoeg smeren!

8. Speelgoed

Tijdens de reis én op de plek van bestemming wil je dat de kids zich goed kunnen vermaken. Pak dan ook genoeg knutselspullen in, (bord)spelletjes en voor nood de iPad. Maar vergeet ook niet balspellen, zandbak speelgoed, kleurboeken en pennen, favoriete knuffels of poppen mee te nemen. Voor oudere kids kunnen fietsen, schepnetten en verrekijkers leuke opties zijn.

9. Hygiëne!

Hygiëne is belangrijk, vooral in de natuur. Neem natte doekjes, handdesinfectiemiddel, tandenborstels en tandpasta mee. Voor kleine kinderen zijn ook luiers, billendoekjes, een draagbare potje of toiletverkleiner handig.

10. Safety first

Items die de veiligheid van je kids kunnen waarborgen zijn ook fijn op een camping. Een draagbare babyfoon kan handig zijn als je kinderen in een aparte ruimte slapen (of als je ‘s avonds even een drankje bij het camping barretje wilt drinken). Identificatiearmbandjes met contactinformatie zijn nuttig voor het geval je kind verdwaalt. Eventueel kan een smartwatch ook uitkomst bieden.

Lees ook:  Het zacht parelende karakter van Mons

11. Rugdrager of wandelwagen

Een rugdrager of stevige wandelwagen maakt het verkennen van de omgeving veel gemakkelijker, vooral voor jongere kinderen die niet lange afstanden kunnen lopen. Ga je naar ruiger terrein?  Dan is een wandelwagen met grote wielen ideaal.

12. Regenbescherming

Neem regenkleding en een tarp of luifel mee om een beschutte speelruimte te creëren bij slecht weer. Zo kunnen de kinderen ook bij regenachtig weer buiten blijven spelen zonder nat te worden. Want tja… het blijft kamperen, en dus onvoorspelbaar van het weer (en het humeur van je kids) gaat zijn.

Foto header via iStock, credits: Everste

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy