Je huis meer uitstraling geven? Dat doe je zo!

by Redactie

Je bent misschien geneigd om meer aandacht aan de binnenkant van je huis te besteden dan aan de binnenkant en dat vinden wij niet zo gek. Je ziet de binnenkant toch echt wat vaker dan de buitenkant. Maar dat wil niet zeggen dat je de buitenkant moet verwaarlozen. Er zijn veel verschillende manieren om de buitenkant van je woning een opknapbeurt te geven. Sterker nog, het aanpakken van de buitenkant van je huis kan zelfs leuk en makkelijk zijn. Als je wilt weten hoe dat moet, lees dan vooral verder!

Kies voor kleine veranderingen met een groot effect

Het zou kunnen dat je het aanpakken van de buitenkant van je woning een overweldigend idee vindt. Misschien heb je helemaal geen zin in steigers voor de deur of schilders over de vloer. Het is in dat geval zonde om niks te doen. Er zijn namelijk een paar veranderingen die helemaal niet groot zijn of een langdurige verbouwing hoeven te betekenen. Toch kunnen deze kleine veranderingen een groot effect hebben op het uiterlijk van je woning. Een voorbeeld van een kleine ingreep met een groot positief effect is het plaatsen van een afdak boven de voordeur.

Een afdak boven de voordeur geeft allure en een afgewerkte uitstraling aan je woning. Maar ook de praktische kant van een afdak is niet te onderschatten. Het heeft namelijk een behaaglijk gevoel als je even voor de regen of de felle zon kan schuilen wanneer je binnenkomt en juist vertrekt. Ook je gasten zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze op die manier bij je langs kunnen komen. Denk eens aan die keren dat je met volle boodschappentassen thuis kwam en nog net even volledig nat werd geregend. Of wanneer je de fietsbanden wilde oppompen en het was slecht weer. Toen had je best wel een afdakje kunnen gebruiken, of niet? 

Lees ook:  How to: zo richt je je woonkamer (winters) knus en gezellig in!

Het effect van een afdak

Door kleine veranderingen toe te passen, kan je hele woonervaring erop vooruit zal gaan. Zoiets als een afdakje boven de voordeur kan al een hoop betekenen voor de uitstraling van je huis en een praktische manier van thuiskomen en vertrekken. Net zoals zoveel andere kleine veranderingen die je kunt toepassen aan de buitenkant van je woning, zijn ook afdakjes er in allerlei stijlen en maten te verkrijgen. Als je echt goed droog wilt staan of simpelweg vanwege de chique uitstraling kun je kiezen voor een groter afdak dat verder loopt dan de deurpost. Als je woning een traditionele stijl heeft, kun je kiezen voor een afdak in traditionele stijl en voor een modern huis geldt hetzelfde. Voor advies en meer inspiratie kun je terecht op https://www.polytech.nl/. Bij elke woning is er wel een verandering door te voeren die past bij de stijl van het huis, die een groot effect heeft en waar je nog lang van zal genieten.

Foto header via iStock, credits: sl-f

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy