Hooikoorts-app Klarify moet zorgen voor een zorgeloze sportzomer met Olympische spelen en EK-voetbal

by Redactie

We kijken allemaal natuurlijk uit naar een zomer met zon, strakblauwe luchten, sociale activiteiten in de buitenlucht en samen genieten van het EK-voetbal en de Olympische spelen. Het liefst natuurlijk buiten, onder het genot van een BBQ, straat- of tuinfeest. Maar het plezier van naar schatting 5 miljoen Nederlanders met hooikoorts wordt behoorlijk verminderd door hun allergieklachten. Uit onderzoek* blijkt dat tijdens het pollenseizoen zelfs 25% van de mensen met hooikoorts hun sociale activiteiten in de buitenlucht vermijdt. Dat is een enorm aantal! Maar de zomer kan niet vermeden worden en pollen ook niet. De tip du moment: de Klarify-app, een digitaal hulpmiddel voor mensen met hooikoorts.

Impact op psychische en mentale gevoel van je welbevinden

Uit het onderzoek blijkt dat hooikoorts impact heeft op het psychische en mentale gevoel van je welbevinden. Dan moet je denken aan het vermijden van sociale situaties tot niet kunnen werken. Driekwart van de patiënten met hooikoorts ervaart negatieve impact op zijn of haar kwaliteit van leven. Jeukende ogen, een verstopte neus, vermoeidheid en pijn in de gezichtsholtes zijn veelvoorkomende klachten. Bepaald niet ideaal om zo de zomer door te komen.

Gebruik van machine learning

De klarify-app maakt gebruik van machine learning en kan daardoor gratis gepersonaliseerde informatie verstrekken aan personen met een allergie. De app  geeft up-to-date informatie over pollen, het weer en de luchtkwaliteit van elke mogelijke locatie in Nederland. Gebruikers van de app krijgen gepersonaliseerde inzichten, dagelijkse tips en kunnen de allergie-kalender en de pollensituatie bekijken. Klarfy biedt op deze manier betrouwbare informatie over een meest optimale behandeling van hooikoorts op een toegankelijke manier. Zodat je tóch gewoon van de (sport)zomer kan genieten!

Lees ook:  Simpele gewoontes voor een gezondere lunchroutine op kantoor

Klarify app Klarify app

* onderzoek gehouden onder gebruikers van klarify.

Foto header via iStock, credits: Aleksej Sarifulin

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy