Dé musthave summer fashion trends van 2024

by Redactie

De zomer van 2024 staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je garderobe klaar te maken voor de warmere dagen. Wij spotten dé musthave summer fashion trends voor mannen en vrouwen die je deze zomer zeker niet mag missen.

Vrouwen

1. Pastelkleuren

Pastelkleuren maken deze zomer een grote comeback. Van zachte lila tot mintgroen en babyblauw, deze tinten voegen een vleugje frisheid en speelsheid toe aan je zomergarderobe. Denk aan een pastelkleurige jurk, tops en zelfs accessoires zoals tassen en hoeden.

2. Maxi-jurken

Maxi-jurken zijn ideaal voor de zomer omdat ze stylish én comfortabel zijn. Ze zijn perfect voor zowel informele als formele gelegenheden en kunnen gemakkelijk worden gestyled met sandalen, pumps of hakken. Bloemenprints en bohemian vibes zijn in het bijzonder populair.

3. Cut-out details

Kleding met cut-out details zijn een subtiele manier om huid te laten zien en voegt een sexy, maar toch verfijnde uitstraling toe aan je outfit. Of het nu gaat om tops, jurken of zelfs badkleding, cut-outs zijn een trend die je deze zomer niet mag overslaan.

4. Duurzame mode

Duurzaamheid is een blijvende trend in de mode-industrie. Steeds meer merken kiezen voor milieuvriendelijke materialen en ethische productieprocessen. Investeer dan ook in tijdloze stukken van duurzame merken om zowel stijlvol als verantwoord te zijn. Iets duurder soms, maar de investering dubbel en dwars waard!

5. Transparante stoffen

Transparante stoffen zoals chiffon en organza geven een luchtige en elegante uitstraling. Ze zijn perfect voor warme zomerdagen en kunnen worden gestyled met een slip dress eronder voor een trendy look.

Lees ook:  Zo kun je je baard (natuurlijk) fris en gezond houden, tips & tricks

Mannen

1. Oversized kleding

Oversized kleding blijft populair bij mannen. Denk aan ruime T-shirts, losse broeken en wijde overhemden. Deze items zitten super comfortabel en geven een nonchalante uitstraling die perfect is voor de zomer.

2. Heldere kleuren

Net als bij vrouwen zijn heldere en gedurfde kleuren een belangrijke trend voor mannen deze zomer. Felle tinten zoals kobaltblauw, felrood en zonnig geel geven energie en een vleugje ‘funkyness’ in je garderobe.

3. Camp shirts

Camp shirts, ook wel bekend als resort shirts, zijn deze zomer een must-have. Ze zijn vaak gemaakt van lichte, ademende stoffen en komen in verschillende prints, van tropische motieven tot geometrische patronen. Combineer ze met een korte broek of lichte jeans voor een casual, maar stylish look.

4. Utility stijl

De utility trend, gekenmerkt door functionele en praktische kledingstukken zoals cargobroeken en jassen met meerdere zakken, blijft populair. Deze trend is super modieus maar ook hartstikke praktisch, perfect voor zomerse avonturen.

5. Kortere shorts

Kortere shorts zijn terug van weggeweest. Heb jij de juiste benen ervoor? Dan zit het niet alleen heerlijk maar geeft het ook een modernere en frissere uitstraling dan de langere varianten. Combineer de korte shorts met een casual T-shirt of een linnen overhemd voor een zomeroutfit die helemaal af is.

Unisex Trends

1. Tie-dye

Tie-dye blijft een ‘here to stay’ trend voor zowel mannen als vrouwen. Deze vrolijke en kleurrijke patronen voegen een speelse en retro uitstraling toe aan elke outfit. Van T-shirts tot jurken en shorts, tie-dye is een top trend.

Lees ook:  Ontsnappen aan de hitte doe je zo

2. Vintage invloeden

Vintage en retro stijlen zijn populairder dan ooit. Denk aan oversized zonnebrillen, high-waisted shorts, en retro sneakers. Ga dus voor een nostalgisch tintje aan je zomerlook.

3. Accessoires

Accessoires spelen een cruciale rol in het afmaken van je zomerse look. Brede hoeden, opvallende zonnebrillen, en opvallende sieraden, het kan en mag allemaal. Voor mannen zijn eenvoudige kettingen en armbanden populair, terwijl vrouwen kunnen kiezen voor grote oorbellen en statement kettingen.

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy