7 x de leukste ‘hidden gems’ strandtenten in Nederland

by Redactie

Nederland heeft een prachtige kustlijn met heel veel strandtenten die je misschien al wel kent. Maar er zijn ook talloze verborgen pareltjes die minder bekend zijn, maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Daarom tippen wij een paar van de leukste verborgen strandtenten in Nederland in 2024:

1. Aloha – Wijk aan Zee

Aloha is een the place to be in Wijk Aan Zee. Deze strandtent is populair bij surfers en strandliefhebbers die op zoek zijn naar een laid-back sfeer. Met een duurzaam menu vol biologische gerechten en een breed aanbod aan smoothies en cocktails, is Aloha een verfrissend beachtent om een middag door te brengen. De eco-vriendelijke aanpak en het gebruik van gerecyclede materialen maken Aloha helemaal tot een top bestemming.

2. De Schaar – Westenschouwen

Aan de rustige stranden van Westenschouwen in Zeeland ligt Zilt aan Zee. Een knusse strandtent die bekend staat om de intieme sfeer en persoonlijke service. Het menu is geïnspireerd op de Zeeuwse keuken met heerlijke gerechten en ingrediënten uit de regio. Je hebt er ook een prachtig uitzicht op de duinen en de zee.

3. Hippie Fish – Noordwijk

Hippie Fish in Noordwijk is een strandtent met een relaxte, bohemian sfeer uitstraling. Verborgen tussen de duinen, is Hippie Fish een rustige getaway van de meer toeristische delen van de kust. Het interieur is een mix van vintage en modern, en de menu is breed (van burrata tot aan poke bowls en lekkere koffie’s). De ontspannen vibe en het prachtige uitzicht maken dit een ideale plek voor een middagje chillen.

Lees ook:  Duurzame city trip met BlaBlaCar

4. Beach Inn – IJmuiden

Beach Inn was een van de fijnste spots van IJmuiden. Jammer genoeg is de tent in december 2023 helemaal afgebrand. Inmiddels hebben ze met man en macht gewerkt aan het opruimen, plannen maken  en voorbereiden voor de nieuwbouw van de meest duurzame strandtent van Nederland. Inmiddels kan je in de weekenden en soms ook door de week terecht in de Beach Bar voor een drankje & een hapje. Hou de socials in de gaten voor de openingstijden. Sowieso elk weekend vanaf 10.00.

5. De Jongens – Bergen en Egmond aan Zee

De Jongens is een strandtent (die bekend staat om zijn rust en eenvoud.  Het menu is simpel maar lekker. De strandtent heeft een minimalistische inrichting waardoor het de perfecte plek is om tot rust te komen.

6. Deining – Castricum aan Zee

Deining in Castricum aan Zee is een hidden gem die bekend staat om de ongedwongen sfeer en prachtige ligging. De strandtent is populair bij de ‘locals’ en je kan er heerlijk eten. Natuurlijk verse vis, maar ook veel vega opties. Deining is de perfecte plek om te ontspannen na een dag op het strand. De vriendelijke service en het mooie uitzicht maken het een must-visit.

7. Sisters beach – Katwijk

Sisters Beach in Katwijk is een gezellige strandtent die verscholen ligt tussen de duinen. Dit pareltje kent een intieme sfeer, ideaal voor een rustig dagje aan zee. Het menu is gevarieerd en biedt voor elk wat wils, van heerlijke pizza’s tot bagels met krab en zalm. De inrichting en het vriendelijke personeel zorgen ervoor dat je je hier direct thuis voelt.

Lees ook:  4 tips om meer geld over te houden voor je vakantie

Foto header via iStock, credits: thehague

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy