10 x zo maak je je vader blij met Vaderdag

by Redactie

Na Moederdag is het binnenkort ook weer tijd om je vader in het zonnetje te zetten op Vaderdag. En waar traditionele cadeaus zoals sokken, stropdassen en geurtjes altijd goed, kan het leuk zijn om iets originelers en persoonlijkers te geven. Check snel onze 10 tips die zowel origineel als altijd goed zijn.

1. Gepersonaliseerd

Met een gepersonaliseerd cadeau laat je zien dat je echt moeite hebt gedaan. Kost wat meer moeite, maar levert veel op! Denk aan gegraveerde horloges, persoonlijke fotoboeken, of op maat gemaakte mokken. Stuk voor stuk items die zeker niet in de prullenbak verdwijnen.

2. Belevenis geven

Een belevenis of ervaring cadeau doen kan veel betekenisvoller zijn dan een fysiek cadeau. Het is ook vaak iets wat je sámen kan beleven. Denk aan een kookcursus, een bierproeverij, of een avontuurlijke activiteit zoals skydiven of een dagje racen op een circuit. 

3. Ontspanning

Verwen je vader met een beetje luxe en ontspanning. Niet super origineel misschien, maar het wordt wel altijd gewaardeerd. Want je geeft het jezelf niet snel cadeau. Van een set verzorgingsproducten, een luxe scheerset, een lekkere parfum (en koop er gelijk ook een voor je mams als je toch goed bezig bent, bijvoorbeeld My Way parfum ) of een cadeaubon voor een massage of spa-dag kan een perfect cadeau zijn. Iedereen heeft immers af en toe de behoefte aan wat tijd voor zichzelf en om te ontspannen.

4. Tech cadeaus

Is je vader een beetje tech-savvy? Dan is een tech cadeau natuurlijk dé tip. Slimme horloges, draadloze oordopjes, of zelfs een handige gadget zoals een multi-tool of een zaklamp met verschillende functies. Het kan allemaal.

Lees ook:  Aahhh... ongewenste haargroei... Hoe kom je er vanaf?

5. Abonnementje

Een abonnement op een dienst die je vader leuk vindt kan een top cadeau zijn. Dit kan variëren van een abonnement op zijn favoriete tijdschrift, een streamingdienst zoals Netflix of Spotify, tot een wijn- of bierclub die maandelijks nieuwe smaken levert. 

6. Hobby-related gifts

Speel in op de hobby’s en interesses van je pa. Als hij van tuinieren houdt, geef dan een set tuingereedschappen of een mooie plant. Voor de sportieve vader kan nieuwe sportuitrusting of kleding een schot in de roos zijn. Een kookliefhebber zal blij zijn met een nieuw keukenhulpmiddel of een set exclusieve kruiden en specerijen.

7. Handgemaakt!

Zelfgemaakte cadeaus hebben altijd een speciale charme. Dat kan een zelfgebakken taart zijn, maar ook een met de hand geschreven brief of een zelfgemaakt kunstwerk. Deze dingen kunnen ook hangen onder de noemer van gepersonaliseerde cadeaus.

8. Lezen maar

Een goed boek is altijd een goed idee. Kies een boek in een genre dat hij leuk vindt, of het nu gaat om fictie, non-fictie, biografieën, of hobbyboeken. Handig is wel om het bonnetje te bewaren want een dubbel boek is nooit handig.

9. Kookgerei

Als je vader graag kookt of grilt, is culinaire gear een aanrader. Van mooie keuken- of BBQ-gadgets tot aan een goed mes, een gietijzeren pan, of een rookoven. Alles om de culinaire avonturen van je vader aan te moedigen. Heb je zelf ook profijt van toch?

10. Avontuur geven

Voor de avontuurlijke vader zijn cadeaus die ingezet kunnen worden voor outdoor activiteiten een tip. Dat kan een nieuwe rugzak zijn. Maar ook aanvulling van de kampeerspullen, of zelfs een verrekijker voor vogelspotten of wandelen. 

Lees ook:  Afvallen zonder te sporten: 10 tips

Foto header via iStock, credits: Everste

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy