Wil jij weten hoe andere EV-rijders in 2024 op vakantie gaan? 

by Redactie

Rijd jij elektrisch en overweeg je om met je elektrische auto op vakantie te gaan dit jaar (of ben je al op vakantie geweest dit jaar)? Dan is het handig om te weten waar je aan moet denken en hoe je kunt besparen op de kosten van het laden onderweg. Om EV-rijders verder op weg te helpen deze zomer, kun je nu meedoen aan het onderzoek: “Op vakantie met de elektrische auto in 2024”.

Deelnemen aan het onderzoek kost je slechts een paar minuten en naast je deelname heb je er zelf ook voordeel van, want je krijgt gratis het onderzoeksrapport van 2023 met handige tips en alle resultaten van het onderzoek. Daarnaast maak je kans om 2.500 km laadtegoed te winnen of één van de vijf gratis Duitse milieustickers voor je elektrische auto. Super handig voor je zomervakantie!

Doe mee aan het onderzoek: Op vakantie met de elektrische auto in 2024.

Hoe het onderzoek vakantiegangers verder op weg helpt?

Uit de onderzoeksresultaten van 2023 bleek dat 33% van de elektrische autorijders voor het eerst met de elektrische auto op vakantie ging. Wanneer je voor het eerst met je EV op vakantie gaat dan helpen tips en inzichten van andere EV-rijders je verder op weg. Vorig jaar Frankrijk het populairste vakantieland, wat uiteraard geen verrassing is, aangezien we allemaal wel iemand kennen die in Zuid-Frankrijk op vakantie gaat. Wel opvallend was dat veel vakantiegangers (72%) nog geen gebruik gemaakt heeft van het laden bij een Tesla Superchargers tijdens de vakantie. Het voordeel van laden bij Tesla als je geen Tesla hebt is dat je meer locaties hebt waar je kunt snelladen en dat het in veel gevallen zelfs goedkoper is. Kun je de kinderen toch weer een keer extra een ijsje geven tijdens de zomervakantie in Zuid-Frankrijk.

Lees ook:  De auto’s van de toekomst: welke elektrische modellen zijn de moeite waard?

Niet alleen de zomervakantie maar ook weekendjes weg

Het merendeel van de EV-rijders gaat meerdere keren per jaar op pad met de elektrische auto. Niet alleen de zomervakantie bleek vorig jaar populair maar juist ook de weekendtrips met de EV zijn gewild. Of het nou naar de camping, het hotel of vakantiehuisje is. Een laadpaal bij de accommodatie is niet geheel onlogisch belangrijk voor de keuze voor de accommodatie. 

In 2023 boekten de meeste vakantiegangers een hotel (19%), gevolgd door een vakantiehuisje met bijna 15%. Bijna 95% van de vakantiegangers gaf aan dat het belangrijk of zelfs zeer belangrijk is dat er een laadpaal aanwezig is bij de accommodatie. De vraag is of bezitters van vakantiehuisjes, campings en hotels al voldoende inspelen op deze nieuwe behoefte van gasten door laadpalen aan te bieden bij de accommodatie. 

Wil jij weten hoe andere EV-rijders in 2024 op vakantie gaan? 

3 x redenen om deel te nemen aan het onderzoek

We noemden het al in de intro, maar het onderzoek is ook voor jou handig. Door mee te doen help je andere vakantiegangers en jezelf met inzichten en tips. Daarnaast maken deze 3 redenen het extra aantrekkelijk om deel te nemen:

  • Je krijgt gratis het onderzoeksrapport van 2023.
  • Je maakt kans op 2.500 km laadtegoed van &Charge.
  • Je kunt 1 van de 5 Duitse milieustickers winnen.

Zo heb jij straks misschien wel een gratis zomervakantie met je elektrische auto doordat je 2.500 km km gratis laden krijgt. Of je hebt in ieder geval slimme tips om nog meer uit je vakantie met je elektrische auto te halen. 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy