Vrouwelijke topsporters: hun zichtbaarheid is enorm belangrijk voor jonge meiden

by Redactie

Meer vrouwen dan ooit doen aan topsport (Mulier Instituut, 2023). Maar wat betreft de representatie ervan is er nog een lange weg te gaan. Uit eerder onderzoek van WOMEN Inc. blijkt dat van alle Eredivisiewedstrijden die op televisie te zien zijn wordt 91% gespeeld door mannen. Kortom: er is structureel te weinig zichtbaarheid voor vrouwelijke topsporters terwijl voorbeelden, rolmodellen en zichtbaarheid juist ontzettend belangrijk zijn ter inspiratie voor jonge meiden die ook hun droom als topsportster willen najagen.

Om dat luister bij te zetten brengt Roxeanne Hazes vandaag het nummer “Omdat je me ziet” uit. Een nummer dat dient als een eerbetoon aan Sherida Spitse, het boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal en Ajax. Naast topsporter is Spitse ook een inspiratiebron voor jonge meiden en vrouwen om hun dromen na te jagen. Voor de single is een videoclip opgenomen met Spitse in de hoofdrol. Het illustreert de reis die ze heeft afgelegd om een topsporter te worden en de vastberadenheid die ze nodig had om zover te komen. Spitse heeft vaak moeten vechten voor haar plek, maar heeft nooit opgegeven. 

Vrouwelijke topsporters: hun zichtbaarheid is enorm belangrijk voor jonge meiden

Nastreven eigen doelen

In het nummer ‘Omdat je me ziet’ brengt Roxeanne Hazes een ode aan Sherida, omdat zij ook begrijpt hoe belangrijk het is om vastberaden je eigen doelen na te streven. Jarenlang werd zij ook alleen gezien als de ‘dochter van’ en geboekt als ‘Hazes-kids. Op een gegeven moment heeft ze bewust de keuze gemaakt om haar eigen verhaal te gaan vertellen.

Het nummer is tot stand gekomen in samenwerking met ABN AMRO. Zij zorgden onder andere voor een CAO en betere betaling voor de Ajax vrouwen. Bekijk en beluister het hieronder:

Lees ook:  Dit zijn dé sporttrends van 2019

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy