Van ‘Ommetje’ naar ‘Toertje’. Makers Ommetje app lanceren nieuwe fiets app ‘Toertje’

by Redactie

Het succes van de wandel-app Ommetje is waarschijnlijk iedereen wel bekend. En nu, in navolging van die app, wordt er ‘Toertje’ gelanceerd. Een app die het fietsgebruik in Nederland moet gaan bevorden. Het is een samenwerking van CanvasHeroes, de Fietsersbond en BAM Infra Nederland met als doel duurzame mobiliteit te bevorderen en bij te dragen aan een groene toekomst. De app is vanaf nu beschikbaar voor heel Nederland in de app-store.

Nederland telt meer fietsen dan inwoners en heeft meer dan 40.000 km aan fietspaden. Toch grijpen we nog steeds massaal naar de auto voor korte afstanden: de helft van alle autoritten in Nederland is korter dan 7,5 km, en een derde is zelfs korter dan 5 km. Uit gedragsonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat bijna 7 op de 10 automobilisten graag vaker de fiets willen pakken voor korte ritten. Kortom er is veel ruimte voor verbetering. Bovendien blijft Nederland Europees kampioen ‘zitten’: meer dan een kwart van de werkende bevolking zit langer dan 8,5 uur per dag, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau TNO.

Sander Frans, mede-oprichter van CanvasHeroes (bekend van Ommetje), onderstreept het belang van Toertje: “Met Ommetje hebben we Nederland in beweging gekregen met wandelen. Nu is het tijd om Nederland óók meer te laten fietsen! Met Toertje maken we fietsen niet alleen leuker maar helpen we Nederland de auto vaker te laten staan.”

Van ‘Ommetje’ naar ‘Toertje’. Makers Ommetje app lanceren nieuwe fiets app ‘Toertje’

Voor elke fietser

Toertje is ontworpen voor iedereen: van de dagelijkse pendelaar tot de recreatieve fietser en alles daartussenin. De app biedt vooraf geplande routes – die je helemaal naar wens kunt samenstellen, gesproken navigatie, een overzichtelijke kaart en kent natuurlijk alle fietsknooppunten. Daarnaast biedt de app gebruikers de mogelijkheid om:

  • Fietsroutes te ontdekken: verken prachtige fietspaden en nieuwe plekken
  • Doelen te stellen: stel persoonlijke fietsdoelen
  • Clubs te starten met familie, vrienden of collega’s: motiveer elkaar om de fiets te pakken
  • Mijlpalen behalen: verdien beloningen en deel je prestaties met vrienden
  • Bij te dragen aan een duurzamere wereld: elke gefietste kilometer draagt bij aan een schonere omgeving
Lees ook:  De juiste indoorschoen voor jouw sport

Als extra krijgt iedere gebruiker twee fietsvrienden erbij. Thijs Zonneveld (journalist, columnist, podcast maker en renner bij BEAT Cycling Club) en Marco te Brömmelstroet (hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Universiteit van Amsterdam) inspireren de app gebruiker door hun kennis en passie te delen. Na elke afgelegde route ontvang je van hen de statistieken van je toertje, je behaalde mijlpalen en punten. Daarnaast delen de fietsvrienden kennis feitjes over belangrijke thema’s zoals veiligheid, milieu, beweegvriendelijke leefomgeving en uitrusting.

Thijs Zonneveld en Marco te Brömmelstroet

Thijs Zonneveld en Marco te Brömmelstroet

Ontdek Nederland op de fiets met de Fietsersbond Routeplanner

De Fietsersbond Routeplanner is de meest volledige fietsrouteplanner van Nederland. 40.000 km aan fietspaden is door vrijwilligers van de Fietsersbond in kaart gebracht. De Fietsersbond Routeplanner is geïntegreerd in de nieuwe app Toertje en biedt fietsers diverse opties aan, waaronder autoluwe routes, knooppuntenroutes, racefietsroutes en recreatieve routes. De Fietsersbond Routeplanner wordt continu bijgewerkt door fietsers zelf, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste wijzigingen. 

Toertje is vanaf nu beschikbaar voor download in de app-stores. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website: www.toertje.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy