Vakantiepret? Think twice… Een op de vijf Nederlanders gaat met tegenzin in op vakantie!

by Redactie

Met de zomervakantie die er aan komt, worden ook weer vakantieplannen gesmeden. Maar dat dat niet zonder slag of stoot gaat blijkt wel…. Want zo’n 16 procent van alle Nederlanders heeft weleens onenigheid gehad met zijn of haar partner over hun vakantiebestemming.* Een vijfde zegt zelfs, wellicht als een gevolg hiervan, ooit met tegenzin op vakantie te zijn gegaan. Say what!?

Voor veel mensen begint de vakantiepret al bij het boeken. Maar dat uitzoeken van een vakantiebestemming is dus lang niet voor iedereen een gezellige aangelegenheid.  Opvallend feitje: dertigers ruziën het vaakst over de plek van bestemming (23 procent), gevolgd door twintigers en veertigers (beiden achttien procent). 

Kiezen of delen

Om toch tot een besluit te komen, kan het noodzakelijk zijn dat één van de partners de knoop doorhakt. Uit het eerder genoemde onderzoek blijkt dat vrouwen uiteindelijk veel vaker dan mannen besluiten waar de vakantie naartoe gaat. Waar bijna de helft van al deze vrouwen aangeeft over het algemeen de vakantiebestemming te kiezen, bedraagt dit onder mannen minder dan één derde. Een recept voor teleurstelling zou je zeggen. 

Wordt het een hele dag op een strandbedje liggen of toch liever vroeg opstaan voor een sportieve wandeling? Op vakantie kan- én mag alles. De gouden tip is om elkaar daarin ook een beetje los te laten. In the end is het helemaal niet erg wanneer je er als koppel verschillende vakantiewensen op nahoudt. Wat voor de een mega-ontspannend is, kan bij de ander juist enorm veel stress veroorzaken.

Solotrip

Mede door de sterk afwijkende vakantiewensen van hun partner staat meer dan een derde van alle Nederlanders ervoor open om dit jaar zonder hun wederhelft op vakantie te gaan. Niet gek dat soloreizen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Wij snappen het wel; soms heb je gewoon even behoefte aan wat tijd voor jezelf. Wanneer je er echt niet uitkomt met je partner, is een vakantie alleen zeker een optie.

Lees ook:  Slaapzak van restjes

Wil je toch echt samen op vakantie? Maak dan allebei een lijstje en lever om de beurt een vakantiewens in…

* Dit blijkt uit onderzoek van CheapTickets.nl onder 1.374 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. 

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy