Travel Guide Bali: alle cultuur & food tips op een rij

by Redactie

Als er één geliefde bestemming in Indonesië is dan is dat wel Bali. Denk: prachtige stranden, rijke cultuur en heerlijke cuisine. Als je een vakantie naar Bali plant, zijn er een paar dingen die je absoluut niet mag missen. Of dat nu een luxe vakantie bali is of een low key budget trip. Wij geven een paar highlights van dingen die je zeker moet bezoeken, samen met cultuur- en foodtips om je ervaring compleet te maken.

Culturele bezienswaardigheden

1. Tempel van Tanah Lot

Een van de meest iconische tempels van Bali is Tanah Lot. Deze tempel ligt op een rots in de zee en biedt de meest prachtige zonsondergangen. Het is een belangrijk cultureel en religieus symbool voor de Balinezen. Als bezoeker kan je hier genieten van de prachtige architectuur én de serene omgeving.

2. Uluwatu Tempel

Uluwatu, gelegen op een klif aan de zuidkust van Bali, is een andere must-see tempel. Naast de adembenemende uitzichten, kun je hier ook traditionele Kecak dansvoorstellingen bijwonen. Deze dans, die plaatsvindt tijdens zonsondergang, vertelt het verhaal van de Ramayana en is een prachtig schouwspel.

3. Ubud

Ubud wordt vaak beschouwd als het culturele hart van Bali. Hier vind je tal van kunstgalerijen, ambachtelijke markten en traditionele Balinese dansvoorstellingen. Onze tip: bezoek het Koninklijk Paleis en wandel door de rijstvelden van Tegalalang.

Nature calling

1. Tegallalang rijstterrassen

De rijstterrassen van Tegallalang, nabij Ubud, zijn wereldberoemd om hun geweldige, groene landschap. Deze terrassen geven een mooi inzicht in de traditionele rijstteelt van Bali en zijn perfect voor een wandeling of fietstocht.

Lees ook:  Booking.com voor camping vakanties

2. Mount Batur

Voor de avontuurlijke reizigers is een zonsopgangwandeling naar de top van Mount Batur een onvergetelijke ervaring. Na een vroege start word je beloond met een spectaculair uitzicht over het meer en de omliggende vulkanische landschappen.

3. Gitgit waterval

Een bezoek aan de Gitgit Waterval in het noorden van Bali is ook zeker de moeite waard. De wandeling naar de waterval biedt de kans om te genieten van het weelderige tropische landschap, en eenmaal daar kun je afkoelen in het verfrissende water.

Food tips

1. Warung eten
Voor een echte authentiek ‘taste’ van de Balinese keuken moet je zeker een bezoek brengen aan een lokale warung. Deze kleine, familiegerunde restaurants serveren heerlijke en betaalbare maaltijden. Probeer gerechten zoals Nasi Campur (rijst met verschillende bijgerechten) en Babi Guling (geroosterd speenvarken).

2. Babi Guling Ibu Oka

Een van de bekendste plekken om Babi Guling te proberen is bij Ibu Oka in Ubud. Dit restaurant staat bekend om zijn sappige en smaakvolle geroosterd speenvarken dat geserveerd wordt met rijst en pittige sambal.

3. Seafood in Jimbaran

Jimbaran staat bekend om zijn verse zeevruchten. Aan het strand vind je talloze restaurants die de vangst van de dag serveren, bereid op de grill. Vlei jezelf neer en geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je naar de zonsondergang kijkt.

4. Balinese koffie

Bali heeft een rijke koffiecultuur. Het is dan ook zeker een tip om een lokale koffieplantage te bezoeken om te zien hoe koffie wordt verbouwd en verwerkt. Proef de beroemde Luwak koffie, bekend als een van de meest unieke en dure koffiesoorten ter wereld.

Lees ook:  Veilig met de auto op vakantie: waar moet je op letten?

Foto header via iStock, credits: Nuture

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy