Roadtrip Texel: in 24 uur over het eiland met de Suzuki Jimny

by Imke

We waren al vaker op Texel, het grootste Waddeneiland. Maar nog niet eerder met zo’n leuke auto (de Suzuki Jimny!) én zo kort. Maar dat Texel in 24 uur heel goed kan, laten we in dit artikel zien. Texel biedt namelijk een perfecte mix van cultuur, natuur en culinaire verrassingen. Ook als je op zoek bent naar een iets meer avontuurlijke trip, zoals wij!

Boot life

First things first, want de veerboot naar Texel is al een hoogtepunt an Sich. Het moment dat je je auto de boot op stuurt, voel je dat je even weg bent van alles. Handig is dat je van te voren een ticket kan kopen via de website van TESO. Enige dat je hoeft in te voeren is je kenteken, een tijd is niet nodig. Zo zit je niet snel in een haast om ‘de boot te halen’. In ongeveer 20 minuten brengt de boot je vanuit Den Helder naar het eiland. Met onze auto hadden we gelijk aardig wat bekijks op de boot….

Boat life Roadtrip Texel: in 24 uur over het eiland met de Suzuki Jimny

Wat te bezoeken

Aangekomen op het eiland zijn er natuurlijk een aantal (standaard) highlights die niet op je must-visit lijstje mogen ontbreken ‘when op Texel’.

Museum Kaap Skil
In Oudeschild bevindt zich Museum Kaap Skil, waar je een fascinerende duik kunt nemen in de maritieme geschiedenis van Texel. Het museum toont onder andere vondsten van scheepswrakken die voor de kust van Texel zijn ontdekt. Met interactieve tentoonstellingen en een maquette van de Reede van Texel, is dit museum zowel voor volwassenen als kinderen een aanrader.

Onderweg

Onderweg

Ecomare
Ecomare in De Koog leer je alles over het bijzondere ecosysteem van de Waddenzee. Hier kun je zeehonden van dichtbij bekijken en meer te weten komen over de flora en fauna van Texel. Ecomare speelt ook een belangrijke rol in het opvangen en verzorgen van zieke en gewonde zeehonden.

Lees ook:  5 x wat te doen met die leuke vakantieherinneringen

Texelse Bierbrouwerij
Een bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild mag niet ontbreken voor bierliefhebbers. De brouwerij biedt rondleidingen en proeverijen aan, waar je kunt genieten van lokaal gebrouwen bieren zoals Skuumkoppe en Texels Goud. Het gebruik van eilandgebonden ingrediënten maakt deze bieren extra bijzonder. Als de zon schijnt is het heerlijk toeven op hun terras. Natuurlijk met een biertje ‘on the side’.

Texels Bier Texels Bier

Natuur op Texel

Ongekend mooi en rustgevend, de natuur op Texel. Ga je naar Texel, dan ga je naar de natuur. Onze aanraders:

Nationaal Park Duinen van Texel
Een groot deel van Texel behoort tot het Nationaal Park Duinen van Texel, een uitgestrekt natuurgebied met een rijke variatie aan landschappen. Van duinen en bossen tot heide en moerassen, het park biedt tal van wandel- en fietsroutes. Een aanrader is de wandeling door De Slufter, een uniek natuurgebied waar de zee vrij spel heeft en zoutminnende planten groeien.

Texelse lammetjes

Heel veel Texelse lammetjes op het eiland!

De Hoge Berg
De Hoge Berg, gelegen nabij Den Burg, is een historisch gebied met een uniek landschap van oude tuinwallen en schapenboeten. Dit glooiende landschap is ideaal voor een rustige wandel- of fietstocht. De tuinwallen, oorspronkelijk bedoeld om het vee binnen te houden en als perceelscheidingen, geven het landschap een karakteristieke uitstraling.

Vogels kijken
Texel is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vooral in het voorjaar en najaar trekken duizenden trekvogels over het eiland. Bekende vogelgebieden zijn de Mokbaai, de Horsmeertjes en Utopia. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

De vuurtoren

Bij de Vuurtoren is het ook goed vogels kijken

Strand altijd dichtbij

Overal het strand dichtbij….

Etenstijd!

Verse vis
Dankzij de ligging aan de Waddenzee is Texel de plek bij uitstek om van verse vis te genieten. Probeer eens een van de lokale specialiteiten zoals gebakken schol of Texelse garnalen. In de haven van Oudeschild vind je heel veel restaurants die dagelijks verse vis serveren.

Lees ook:  5 to do's voor op een druilerige camping dag met kids

Texels Lam
Texels lam staat bekend om zijn verfijnde smaak, die te danken is aan de zilte graslanden waar de schapen grazen. Veel lokale restaurants hebben Texels lam op het menu staan, bereid op verschillende manieren. Een smaakervaring die je eigenlijk niet mag missen!

Boerderijproducten
Texel heeft een rijke traditie van landbouw en veeteelt, wat resulteert in een breed scala aan lokale producten. Zo zijn er veel boerderijwinkels te bezoeken. Waar je terecht kan voor verse zuivel, kaas, en scharreleieren. De Novalishoeve in Den Hoorn is bijvoorbeeld een biologische boerderij waar je kunt genieten van heerlijke, ambachtelijke producten.

Texelse Schapenkaas
Naast lamsvlees produceert Texel ook heerlijke schapenkaas. Bezoek kaasboerderijen zoals Wezenspyk om te zien hoe deze kaas wordt gemaakt en natuurlijk om te proeven. De Texelse schapenkaas heeft een heel eigen smaak die je nergens anders zult vinden.

Slapen

Er zijn op Texel ontzettend veel mogelijkheden om te overnachten; van vakantiehuisjes tot aan safari-glampingtent. Wees wel op tijd met boeken, dat voorkomt dat je (te) hoge prijzen betaald. Wij verbleven op de camping in De Koog (Camping Kogerstrand) waar we sliepen in onze daktent van de Jimny. De zee is daar op loopafstand, dus met het geluid van het zeewater in de oren sliepen we een heerlijke gat in de nacht.

Meer tips? Lees dan deze artikelen waar nog meer Texel travel tips staan verzameld! En via deze link kan je ons andere Jimny avontuur terugvinden.

Suzuki Jimny Happy on road

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy