Review Teufel AIRY TWS 2: comfort, gebruiksgemak en goede audio gaan hand in hand

by Petrick de Koning

Ik weet niet of ik rare oren heb, maar mijn relatie met audio-oortjes is wat problematisch. Ze blijven gewoon slecht zitten. Regelmatig moet ik in een bomvolle treincoupé naar een gevallen exemplaar op zoek. En helaas heb ik al diverse keren een nieuw paar van de bekende witte oortjes moeten aanschaffen. Hoogste tijd om eens wat nieuws te proberen: de Teufel AIRY TWS 2 draadloze in-ears.

XL-oren

De oortjes van Teufel hebben een bekend design ‘met een steeltje’. Het oogt misschien wat onorthodox, toch geven de frisse kleuren – Pure White, Night Black, Ruby Red, Sage Green en Space Blue –  ze net een twist. De zachte eartips vallen direct op. Die voelen in je hand al veel comfortabeler dan andere ‘harde’ plastic varianten. De siliconen eartips komen bovendien in vijf verschillende maten. Na wat experimenteren ontdekte ik dat ik XL-oren heb… Voordeel van deze constructie is dat de dopjes perfect aansluiten op mijn oor. Dat zit niet alleen heel prettig, ook de angst voor verlies is stukken minder.

Review Teufel AIRY TWS 2: comfort, gebruiksgemak en goede audio gaan hand in hand

Meteen in de lucht

Het eerste bonuspunt is binnen. Een andere terugkomende uitdaging is het pairen met mijn telefoon en laptop. In het verleden leverde dat nogal eens gehannes en frustratie op. Niet met de Teufel AIRY TWS 2 oortjes. Je opent letterlijk de oplaadcase – die wel wat aan de grote kant is – en je bent meteen in de lucht. Bluetooth 5.2 met AAC regelt dit voor je. Dit is echt een verademing.

Eigen Morse-code

De bediening is een ander verhaal. Hiervoor heeft Teufel een soort Morse-code ontwikkeld met bolletjes en streepjes. Het is eerlijk gezegd wel even een puzzel om de instructies te doorgronden. Maar dan regel je met je vingers op de zijkant van je oortjes eenvoudig het volume of neem je een inkomend gesprek op. Ook de Active Noise Cancelling (ANC) en de transparantiemodus bedien je met de touchfunctie. Als je daar geen zin in hebt, is er altijd nog de Teufel Headphones app. Die werkt prima zonder Morse.

Lees ook:  GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute

In mijn bubble

ANC is voor mij inmiddels wel een must. Zeker in een drukke trein wil ik me 100% kunnen focussen op een podcast. Met de Teufels is dat geen enkel probleem. Omgevingsgeluid wordt adequaat gefilterd, zonder dat ik het gevoel heb helemaal in mijn eigen bubble te zitten. Ideaal ook dat je met de transparantiemodus toch in contact met de wereld kan blijven. Zeker als er – weer – een vertraging wordt omgeroepen. Of natuurlijk in het verkeer. 

In het doosje

De beste geluidservaring

Tijdens woon-werkverkeer kies ik vaak voor een podcast of radiozender. Geluidskwaliteit is dat misschien wat minder belangrijk. Dat is anders als ik wat langer onderweg ben. Of ik dan klassiek of Rage against the machine luister, goed geluid is dan onmisbaar. Op papier heeft Teufel dit afgedekt door een upgrade en uitbreiding van de drivers. En hoewel ik geen audiofiel ben, is het geluid gewoon goed. De bassen komen lekker door bij het zwaardere werk. En ook als de muziek iets meer kabbelt, zijn alle tonen goed hoorbaar. Door te spelen met het volume – en de equalizer in de app – kun je voor elk genre en moment je ideale geluidservaring vinden. 

Meerdere kleurtjes

Geen laadstress

Oké, is mijn relatie met oortjes gerevitaliseerd? Eigenlijk wel. De Teufel AIRY TWS 2 in-ears zitten niet alleen als gegoten, ze klinken ook prima. Hoewel de bediening wat oefening vraagt, kun je al snel spelen met de ANC. Het geluid voldoet goed aan mijn verwachtingen, zowel voor het luisteren naar diverse muziekstijlen als voor een telefoongesprek. Lekker is ook dat de batterij het lekker lang volhoudt. Dat scheelt heel wat laadstress. Voor dit alles betaal je in mijn ogen een faire prijs van 99,99 euro. Dat is in mijn geval een extra goeie deal omdat ik nu waarschijnlijk niet snel weer een nieuw paar hoef te kopen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy