Review Peugeot E-308: toonbeeld van stijlvolle sportiviteit

by Petrick de Koning

Peugeot staat al jaren synoniem voor luxe. Het mooie is dat ze die erfenis niet alleen toepassen op hun topsegment. Ook de meer compacte modellen staan garant voor stijl en klasse. De nieuwe E-308 is daarvan – weer – een goed bewijs. Ik stapte graag in.

Voor deze test ging ik op pad met de GT-editie. Het design van deze C-segment auto oogt goed in balans. Bij de neus trekt de, toch wel, riante grill alle aandacht. De rest van de vormgeving is gelukkig wat meer ingetogen, zonder saai te zijn. Dit komt door het strakke lijnenspel dat ook terugkomt in de scherpere achterkant, waarin de strakke achterlichten opvallen. 

Achterkant Peugeot Review Peugeot E-308: toonbeeld van stijlvolle sportiviteit

Warm welkom

Echt verrast was ik toen ik de E-308 in een parkeergarage ontgrendelde. Niet alleen de lichten knipperden ter verwelkoming. Naast de auto verscheen een projecten van het Peugeot-logo op de grond. Je kunt je afvragen hoe zinvol het is, maar het warme welkom toverde toch wel een glimlach op mijn gezicht.

Mijn humeur bleef goed toen ik instapte. Het interieur is ronduit fraai. De mix van materiaalgebruik en afwerking oogt chique. De cockpit is ruim en overzichtelijk. Je herkent meteen het compacte stuur waardoor het instrumentarium heel goed zichtbaar is. 

Cockpit

Extra gemak

Hoewel het scherm met de klokken in het dashboard gewoon plat is, suggereert een 3D-effect toch diepte. Het 10 inch touchscherm in de middelconsole navigeert prettig en als je daar geen zin in hebt, zijn er altijd nog de snelknoppen voor extra gemak. Persoonlijk vind ik het wel fijn dat de cruise control bij dit model op het stuur zit. Dat voelt voor mij logischer dan bediening met een aparte knop aan het stuur, zoals bij de 208 of 2008. 

Lees ook:  De Volvo C40 Recharge is modern en groen: een echt stukje ‘duurzame luxe’

Afstanden afleggen

De comfortabele stoelen onderstrepen de luxe-uitstraling omdat ze zelfs een massagefunctie hebben. Je kunt je zitpositie dus niet alleen perfect instellen. Ook tijdens een langere rit, behoud je alle comfort. Afstanden afleggen is sowieso geen probleem met de 54 kWh elektromotor. Die levert niet alleen 156 pk, maar ook een actieradius van dik 400 km. Het is fijn dat Peugeot elektrificatie serieus neemt en het bereik blijft oprekken. Zeker met een steeds gunstigere laadtijd. Binnen een half uur zit je bij een snellader weer op 80%.

Portier

Heerlijk cruisen

De rijprestaties passen perfect bij het sportieve uiterlijk. De auto reageert lekker snel en de overbrenging van de pk’s gaat moeiteloos. Hoewel de E-308 met dik 1.600 kg niet per se zwaar is, is de wegligging goed. De balans is prima, waardoor je op de snelweg heerlijk kunt cruisen. Ook in de stad, waar je meer moet wenden en keren, ben je als bestuurder volledig in control. Meer heb je toch niet nodig?

Vanafprijs: € 43.585,-

Het bekende logo met de leeuw

Het bekende logo met de leeuw

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy