Review: de Jeep Wrangler Rubicon, een alleskunner op de weg en off-road

by Imke

Als er één ding duidelijk is dan is het wel dat de Jeep Wrangler bekend staat om zijn iconische ontwerp, off-road capaciteiten en avontuurlijke geest. Eerder reden we de Jeep Wrangler Sahara al eens. En deze keer was de Rubicon versie an de beurt. Dus: laten we deze alleskunner eens van dichterbij bekijken, van zijn doordachte interieur tot zijn robuuste exterieur én natuurlijk hoe hij presteert op de weg en off-road.

Review: de Jeep Wrangler Rubicon, een alleskunner op de weg en off-road

Looks waar je niet om heen kan

Het exterieur van de Jeep Wrangler Rubicon is direct herkenbaar (wow!) en straalt, wat je noemt, kracht en robuustheid uit. Met zijn kenmerkende zeven sleuven grille, ronde koplampen en brede spatborden, blijft de Rubicon trouw aan zijn erfgoed als een icoon van off-road avontuur. Het ontwerp is zowel tijdloos als functioneel. Denk daarbij aan verwijderbare deuren en een dak dat het mogelijk maakt om echt één te worden met de natuur tijdens off-road trips.

De Rubicon is ook uitgerust met een reeks praktische kenmerken die zijn off-road capaciteiten versterken. Van de stalen bumpers tot de skid plates en rock rails, elk onderdeel van het exterieur is ontworpen met het oog op duurzaamheid en bescherming tijdens off-road rijden. Alles om moeiteloos over rotsen en door modderige paden te navigeren. In combinatie met het krachtige verlichtingssysteem kan je ‘uit de voeten’ in zelfs de meest uitdagende omstandigheden.

Review: de Jeep Wrangler Rubicon, een alleskunner op de weg en off-road

Veelzijdig interieur

Het interieur van de Jeep Wrangler Rubicon biedt een combinatie van functionaliteit en comfort. Want hoewel uitermate geschikt voor avontuurlijke reizen, kan je er natuurlijk ook je dagelijkse ritten goed mee maken . Met hoogwaardige materialen en doordachte details straalt het interieur stijl uit. De stoelen zijn stevig en ondersteunend, zelfs tijdens lange ritten, en zijn bekleed met materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn na een dagje off-road avontuur. Wel zo handig… Het dashboard is overzichtelijk en intuïtief ontworpen. De bedieningselementen zijn handig geplaatst en het infotainmentsysteem kan je naadloos integreren met je smartphone connectiviteit.

Lees ook:  Een auto leasen als startende ondernemer. Waar moet je rekening mee houden?

Wat verder opvalt in het interieur van de Rubicon is de veelzijdigheid. De achterbank kan worden neergeklapt om extra laadruimte te creëren voor bagage of apparatuur, terwijl de afneembare deuren en dakpanelen een echt openluchtgevoel geven. Het interieur is ook voorzien van handige opbergvakken en houders voor waterflessen en andere benodigdheden. Ideaal voor mensen die graag (al) hun spullen meenemen op hun reizen.

Rubicon outside Veelzijdig

On the road…

De eerste 5 minuten in de Jeep Wrangler Rubicon voelen nog ietwat ongemakkelijk. Het is toch een enorme bak, diepzwart, en niet te missen op de weg. Maar zijn die minuten om, dan is het eigenlijk alleen maar lol hebben tijdens het rijden. Want: de auto biedt comfort op de weg én mooie prestaties buiten de gebaande paden. Op de snelweg biedt de Rubicon een soepele en stabiele rit, met responsieve besturing en krachtige remmen die zorgen voor vertrouwen en controle, zélfs op hoge snelheden.

Maar waar de Rubicon echt uitblinkt, is (zoals eerder benoemd) het buiten de gebaande paden gaan. Met zijn 4×4-systeem kan deze Jeep vrijwel elk terrein aan. Van steile hellingen tot diepe modderpoelen, de Rubicon overwint ze met gemak. De ophanging en schokdempers zijn ontworpen om zelfs de ruwste terreinen glad te strijken. En de krachtige motor levert zeker voldoende vermogen om door zandduinen te ploegen en over rotsachtige paden te scheuren. 

De Jeep Wrangler Rubicon is kortom een combi van comfort, prestaties en avontuur. Met zijn doordachte interieur, robuuste exterieur en toffe rijervaring, is het niet raar dat de Rubicon een favoriet is onder menig off-road liefhebbers over de hele wereld.

Lees ook:  Op roadtrip door Sofia en omgeving met de nieuwe Skyactiv-X motor van Mazda

Vanaf prijs: €94.100….

Imke in Jeep

Beeld credits: Mark David

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy