Pre-festival brunch: dé manier om je thuis voor te bereiden op je festival! 

by Redactie

Dit weekend vindt Amsterdam Open Air weer plaats. Wil je de festival vibes al helemaal in huis halen? Nou, dat kan! BACARDÍ brengt de festival vibe namelijk naar iedere locatie met de BACARDÍ brunch. Compleet met de nieuwste cocktails, Caribische gerechten én stylingtips om jouw pre-festival get together een festivalwaardige uitstraling te geven.

Stel je voor: de zon schijnt, de muziek staat aan, en je huis is omgetoverd tot een mini-festivalterrein. De BACARDÍ Brunch is eigenlijk veel meer dan alleen een maaltijd. Het is een ervaring die je meeneemt naar de zonnige, levendige wereld van BACARDÍ waarin familiefeesten centraal staan. 

Zorg voor een gezellige sfeer met Caribische accenten

Onmisbaar bij de ultieme pre-festival brunch is natuurlijk een gezellige sfeer. Start met een kleurrijke aankleding met Caribische accenten: hang slingers op, gebruik heldere kleuren en voeg tropische bloemen toe voor een authentieke look. Maak je brunch compleet met muziek die doet denken aan de energieke optredens van Amsterdam Open Air of zet de Sound of Rum BACARDÍ playlist op, te vinden op Spotify. 

Hapjes met Caribische twist

Begin met het bereiden van BACARDÍ’s rumcocktails en combineer deze met Caribische hapjes en gerechten. Denk aan smakelijke empanadas, gegrilde kip met jerk kruiden en verfrissende fruitsalades. Onze top tip: rum pancakes met een Caribische twist. Geloof ons, die wil je proberen. Daarom hebben we het recept hiervan onderaan deze blog toegevoegd!

Cocktail on the side

Of je nu met vrienden in de tuin zit of de woonkamer vol hebt liggen met picknickkleden, de sleutel tot de perfecte festival brunch is natuurlijk een verfrissende cocktail. Met BACARDÍ’s I LUV IT cocktail waan je je direct op een zomers festival. Deze cocktail combineert het beste van de rum met kokoswater, passievrucht en limoen. Met als resultaat een smaakexplosie die je vrienden direct in de festival spirit brengt. Mix de ingrediënten, voeg een paar ijsklontjes toe, en serveer in kleurrijke glazen. Genieten geblazen. 

Lees ook:  Eén broodje chocoladeburger alsjeblieft!

Pre-festival brunch: dé manier om je thuis voor te bereiden op je festival! 

I LUV IT punch

Ingrediënten: 

60 ml BACARDÍ Carta Blanca rum
15 ml St. Germain likeur
15 ml passievruchtensap
15 ml limoensap (sap van ongeveer een halve limoen)
30 ml kokoswater
Limoenschijfje en geroosterde kokossnippers om te garneren 

Zo maak je ‘m: 

Vul een glas met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Even roeren om alles te mengen. Maak af met een limoenschijfje en de geroosterde kokossnippers. Cheers!

Rum Pancakes met een Caribische Twist

Ingrediënten

Voor de pancakes: 

  • 1 kopje bloem 
  • 2 eetlepels suiker 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 1/2 theelepel baking soda 
  • 1/4 theelepel zout 
  • 1 ei 
  • 3/4 kopje melk 
  • 1/4 kopje BACARDÍ rum 
  • 2 eetlepels gesmolten boter 
  • 1 theelepel vanille-extract 

Voor de tropische topping: 

  • 1 kopje ananas, in stukjes gesneden 
  • 1 kopje mango, in stukjes gesneden 
  • 1/2 kopje kokosvlokken 
  • 2 eetlepels BACARDÍ rum 
  • 1 eetlepel honing 
  • Verse muntblaadjes (optioneel) 

Instructies: 

  1. Bereid de tropische topping: 
  • Meng de ananas, mango, kokosvlokken, 2 eetlepels BACARDÍ rum en honing in een kom. 
  • Zet dit mengsel in de koelkast terwijl je de pancakes maakt, zodat de smaken goed kunnen mengen. 
  1. Maak de pancakes: 
  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
  • In een andere kom, klop het ei los en voeg de melk, 1/4 kopje BACARDÍ rum, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed. 
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles net gemengd is. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn. 
  1. Bak de pancakes: 
  • Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet ongeveer 1/4 kopje beslag per pancake in de pan. Bak de pancakes tot er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randen droog lijken, ongeveer 2-3 minuten. Draai om en bak nog eens 2-3 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn. 
  • Herhaal dit proces met het resterende beslag. 
  1. Serveer de pancakes: 
  • Leg de pancakes op een bord en schep de tropische topping eroverheen.
  • Garneer met verse muntblaadjes als je wilt.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy