Lente in Amsterdam: een culinaire reis bij Carstens Brasserie

by Emma

Sinds een paar jaar draait het bij Carstens om duurzame gerechten. Niet alleen betekent dat veel lokale écht Hollandse smaken, maar ook nog eens een afwisselend en seizoensgebonden menu. De gerechten verschillen per maand, per week en zelfs per dag. Kortom: vernieuwing staat voorop en met al die afwisseling sta je altijd voor een verrassing. Wij gingen proeven.

In het bruisende hart van Amsterdam waar juist zo veel internationale keukens te vinden zijn, vind je ook brasserie Carstens. In plaats van al te veel poespas kiezen ze hier vooral voor lokale producten en herkenbare smaken. Maar dat wil niet zeggen dat je er niets nieuws tegen zult komen. Variërend tussen klassiek en vernieuwing is er voor ieder wat wils. En met het altijd wisselende menu blijf je terugkomen – als toerist die met Hollandse smaken bekend wil raken en als lokale bewoner die open staat voor een verrassing.

Kleine smaakexplosies

De avond begint met een verfijnde starter: oesters gepocheerd in cava, vergezeld van yuzu parels, peterselie en lente-ui. De zilte smaak van de oesters wordt prachtig aangevuld door de lichte, citrusachtige toetsen van de parels, die als kleine smaakexplosies in de mond aanvoelen. Laat dat nou precies zo’n twist zijn – in dit geval met Japanse invloeden – waar ze bij Carstens raad mee weten. Smullen!

Lente in Amsterdam: een culinaire reis bij Carstens Brasserie

Kleurig, geurig en rijk

Qua hoofdgerecht is er veel keus, met genoeg opties voor zowel de vegetariërs als de vlees- en visliefhebbers. We gaan voor de steak van de barbecue en de saffraan risotto met gegrilde roodbaars. Het vlees is perfect gegaard (medium rare) en heeft een interessante rooksmaak. Verder is de aardappelgratin zó boterzacht dat het op je tong wegsmelt. Maar hoogtepunt van de avond is toch echt de roodbaars. De citroenbotersaus en venkelsalade in combinatie met de saffraan creëren een kleurig, geurig en rijk aroma, dat door elke hap heen sijpelt. Dit gerecht is een perfecte representatie van de lente: licht, verfijnd en vol van smaak.

Lees ook:  Recept: mooi met avocadotruffels

Visueel smullen

Als afsluiter van deze culinaire reis komen de gemarineerde aardbeien op tafel, een dessert dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook qua smaak indruk maakt. De aardbeien zijn gemarineerd met vanille-noten en geserveerd met suikerrietijs. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en fris, met de aardbeien die hun natuurlijke zoetheid behouden en het ijs dat een romige tegenhanger biedt. Het dessert wordt verder gecomplementeerd met een subtiele crunch van de noten, wat zorgt voor een aangename textuur in elke hap.

Dessert

Verfijnd en uitnodigend

Wat vooral naar voren komt, is de aandacht voor detail en de toewijding aan seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Voor de verandering is het fijn dat de brasserie géén shared dining concept heeft, maar gewoon volwaardige gerechten per bord. Ook verfrissend is dat Carstens een simpel en bescheiden menu aanbiedt. Toch is elk gerecht op het lentemenu zorgvuldig samengesteld om de smaken van het seizoen te vieren, van de lichte en frisse starters tot de rijke en hartige hoofdgerechten en de perfect uitgebalanceerde desserts. Dus, of je nu een lokale bewoner bent of een toerist, een bezoek aan Carstens tijdens de lente is een absolute aanrader voor iedereen die de smaken van het seizoen wil proeven in een verfijnde en uitnodigende setting.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy