Deze accessoires zijn onmisbaar voor je auto

by Redactie

Wil je meer comfort in je auto? Dan is het handig als je een aantal accessoires aanschaft. Uiteraard zijn een paar accessoires verplicht (zoals een gevarendriehoek), maar deze accessoires zijn gewoon handig om te hebben. Je verlengt er de levensduur van je auto mee, zorgt voor meer ruimte, of je zorgt ervoor dat je auto mooi schoon blijft. Dit zijn onze drie top tips.

Autopoets

Natuurlijk ben je trots op je auto. Het is dan ook jammer als je auto onder de krassen komt te zitten, of als de lak minder mooi wordt. Met een schone auto kom je uiteraard beter voor de dag, maar wist je dat je auto poetsen ook zorgt voor betere functionaliteiten? Tegenwoordig zitten auto’s vol rijhulpsystemen, camera’s en sensoren. Die werken alleen als ze schoon zijn.

Je auto goed schoonmaken doe je dus ook voor de veiligheid. Wanneer je toch bezig bent, is het een goed idee om ook de autopoets erbij te pakken. Zo zorg je ervoor dat je lak langer meegaat. Door je auto vaak te wassen, verleng je de levensduur van je auto. Eigenlijk zou je elke week moeten poetsen.

Een dakkoffer

Je denkt bij een dakkoffer misschien aan wintersporters, maar eigenlijk is het een handig middel voor iedereen. Het werkt simpel: je plaatst deze bak op de dakdragers van de auto en creëert daarmee wat extra ruimte.

Kom je ruimte tekort in de kofferbak, dan is een dakkoffer aanschaffen een goed idee. Je bevestigt deze op een eenvoudige manier bovenop het dak van je auto. Het zal je verbazen hoeveel spullen je kwijt kunt in bijvoorbeeld een Thule dakkoffer.

Lees ook:  Fiets lente klaar maken: in een paar stappen klaar voor je fietsrit

Prullenbakje voor je auto

Veel mannen zullen dit herkennen: hun auto wordt een varkensstal. Je gaat een dagje uit met de kinderen, en voor je het weet liggen overal etensresten, papiertjes van snoepjes en lege blikjes drinken. Als je zelf veel onderweg bent, zul je ook merken dat je al snel ingesloten wordt door de rommel. Daar is een mooie oplossing voor: een auto prullenbak. Het is een minivuilnisbak die je gewoon in je auto zet, vlak bij de stoel.

Je drukt op de knop, het prullenbakje gaat open, je gooit de rommel weg en kunt dan thuis je prullenbak legen. Voor een paar euro heb je al zo’n prullenbak. Ontzettend handig voor in iedere auto. Want wie wil nu rijden in een auto vol viezigheid? 

Foto header via iStock, credits: SerrNovik

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy