7 x de lekkerste vega BBQ gerechten

by Redactie

Barbecueën is niet alleen voor vleesliefhebbers, dat weten we nu onderhand wel. En met het zonnige weekend voor de boeg geven we onze favoriete vega BBQ gerechten prijs. Super simpel, lekker én gezond.

1. Gegrilde groente wraps

Vul zachte tortilla wraps met gegrilde groenten, hummus, feta kaas en verse kruiden zoals basilicum en munt. Rol de wraps op en gril ze kort op de barbecue tot ze knapperig zijn aan de buitenkant.

2. Gegrilde halloumi kaas

Snijd halloumi kaas in plakjes en gril ze kort op de barbecue tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Serveer met een frisse salade van cherrytomaatjes, komkommer en munt.

3. Gegrilde groentespiesjes

Rijg stukjes paprika, champignons, courgette, cherrytomaatjes en uien op spiesjes. Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie, knoflook en kruiden zoals oregano en tijm. Gril de spiesjes tot de groenten zacht zijn en een heerlijke rokerige smaak hebben.

4. Gevulde portobello champignons

Vul grote portobello champignons met een mengsel van feta, gehakte spinazie, knoflook en gehakte walnoten. Bestrooi met wat paneermeel en geraspte kaas en gril ze tot ze zacht zijn en de kaas gesmolten is.

5. Gepofte aardappelen met kruidenboter

Prik een paar keer met een vork in grote aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en laat ze gaar worden. Serveer met zelfgemaakte kruidenboter gemaakt van boter, knoflook, peterselie en citroensap.

6. Gegrilde maïskolven

Bestrijk maïskolven met een mengsel van gesmolten boter en paprikapoeder. Gril ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn en serveer ze met een klodder zure room en wat vers gehakte koriander.

Lees ook:  3 x voordelen van seizoensgroenten

7. Vegetarische burgers

Maak zelfgemaakte vegetarische burgers van zwarte bonen, linzen, quinoa of groenten zoals zoete aardappel en bieten. Grill de burgers op de barbecue en serveer ze op een broodje met sla, tomaat en je favoriete saus.

Foto header via iStock, credits: Patrick Daxenbichler

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy