5 tips om jezelf jonger te laten lijken

by Redactie

Er zijn verschillende dingen die veranderen aan ons lichaam naarmate we ouder worden. Zo wordt ons haar bijvoorbeeld grijs en krijgen we steeds meer rimpels. Omdat dit er nu eenmaal bij hoort, denk je misschien dat je hier niets tegen kunt doen. Dit is een misvatting, want er zijn verschillende manieren waarop jij jezelf er jonger uit laat zien. Benieuwd hoe je dit doet? In deze tekst hebben wij 5 handige tips op een rijtje gezet.

1. Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van belang als je er jonger uit wilt zien dan je daadwerkelijk bent. Slaap je niet genoeg en kijk je de volgende dag in de spiegel? Grote kans dat je wallen onder je ogen hebt. Misschien zijn er zelfs nog wel meer plekken in je gezicht waar de huid slapper is dan normaal. Je lichaam maakt collageen aan als je slaapt en dit zorgt voor een stevige en elastische huid. Slaap je onvoldoende? Dan is het goed mogelijk dat je de volgende ochtend meer rimpels en lijntjes in je gezicht ziet dan na een nacht met voldoende slaap.

2. Drink voldoende

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat volwassenen aangeraden wordt om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Wil jij jezelf jonger laten lijken? Houd je hier dan aan. Water zorgt er onder meer voor dat je huid voldoende gehydrateerd blijft, waardoor er minder rimpels en lijntjes zichtbaar worden in je gezicht. Daarbij komt dat water belangrijk is voor tal van andere processen in ons lichaam.

Lees ook:  Welke pan voor welk gerecht?

3. Blijf bewegen

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat bewegen helpt om gezond te blijven. Veel mensen weten alleen niet dat beweging ook bijdraagt aan een gezonde(re) huid. De bloedsomloop wordt namelijk gestimuleerd door te bewegen. Dit zorgt niet alleen voor de afvoer van afvalstoffen uit de huid, maar ook voor de aanvoer van voedingsstoffen. Je huid blijft zo ‘strakker’ en dat zorgt voor een jongere uitstraling.

4. Gebruik huidverzorgingsmiddelen

Wie er jonger uit wil zien, moet zijn huid gezond houden. Huidverzorgingsmiddelen kunnen je hier een handje bij helpen. Zo kun jij je huid bijvoorbeeld een extra boost geven door er regelmatig serum op aan te brengen. Maar wanneer kun je serum aanbrengen? Doe altijd nadat jij je huid hebt gereinigd, maar voordat je een gezichtscrème aanbrengt. Je kunt serum niet alleen aanbrengen in je gezicht, maar ook in je hals en decolleté. Breng twee of drie druppels aan op je handen, wrijf het middeltje goed warm en breng het vervolgens aan op de gewenste plekken.

5. Verf je haar

Grijze haren worden vaak geassocieerd met ouderdom. Word je langzaam maar zeker grijs en wil je hier iets tegen doen? Dan kun jij je haren verven. Waarschijnlijk vragen veel mensen zich af; welke haarkleur past bij mij? Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, want je kunt tegenwoordig je haarkleur virtueel testen. Hierdoor ontdek je binnen de kortste keren welke haarkleur het beste bij je past.

Foto header via iStock, credits: Harbucks

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy