3 x zo richt je je nieuwe kantoor het best in

by Redactie

Een nieuwe bedrijfsruimte! Spannend, want hoe ga je het inrichten? Kies je voor een grote, open ruimte, of zet je juist in op een kantoortuin? Wat je ook doet: deze drie richtlijnen zouden standaardregels voor de inrichting van elk kantoor moeten zijn.

Daglicht is je beste vriend

Ongetwijfeld dat je weleens op kantoor bent geweest bij een bedrijf waar de rolgordijnen potdicht zaten. ‘Dat is beter voor de concentratie’, hoor je dan. Niets is minder waar. Juist daglicht zorgt ervoor dat de productiviteit van je medewerkers omhoog gaat. Daglicht is goed voor onze gezondheid. Zonder daglicht zijn we binnen een paar uur ontzettend moe, omdat we alleen maar kunstlicht tot ons krijgen.

Een ander voordeel van daglicht, is dat het je productiviteit bevordert. In een moderne kantoorinrichting zouden je ramen dan ook een centrale rol moeten krijgen. Bovendien ziet het kantoor er zo veel groter uit, en is het een neutrale basis voor het hele gebouw.

Kies voor flexibele werkplekken

Flexibiliteit is tegenwoordig het toverwoord voor elke kantooromgeving. Het is niet meer alleen belangrijk dat iedereen een fijne plek heeft om te werken, maar ook dat die plek flexibel is. Grote bedrijven als bijvoorbeeld Google staan bekend om hun creativiteit op het gebied van werkplekken. Je ziet bij deze bedrijven dat projectinrichting echt een vak apart is.

Dergelijke flexibele werkplekken zorgen voor meer productiviteit en effectiviteit. Hoe dat kan? Doordat je je medewerkers even uit hun vertrouwde omgeving houdt. Steeds vaker zie je een stilteruimte in het midden van het kantoor staan. Een kleine box, waar het omgevingsgeluid helemaal weggefilterd wordt. Daardoor kun je elkaar goed verstaan, of goed in je eentje werken. Zeer effectief voor mensen die soms even een rustmomentje nodig hebben in het oerwoud van kantoorgeluiden.

Denk ook aan gemeenschappelijke ruimtes: ruimtes waar je met collega’s samen kunt zitten voor een betere communicatie en samenwerking. Het versterkt je bedrijfscultuur, verlicht stress en zorgt ervoor dat er onderling relaties worden opgebouwd.

Lees ook:  5 x zo geniet je optimaal van je balkon

Voeg wat groen toe aan je kantoor

Op kantoor denk je niet meteen aan groen, en dat is ontzettend zonde. Bloemen en planten dragen namelijk bij aan een goed humeur, en aan schone lucht. Zet er geen kunstplanten neer, maar echte planten die groeien en bloeien. Natuurlijk heb je wel iemand nodig die de planten regelmatig verzorgt. Niets is lelijker dan verwelkte bloemen op kantoor.

Met meer groen op kantoor laat je ook zien dat je duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebt staan. Bedrijfswaarden die je bijvoorbeeld ook bij kantoorinrichter Vepa vindt. Print je dan ook nog eens minder en drink je eerlijke koffie, of doe je het licht uit als je weggaat, dan voeg je écht de daad bij het woord. Dan ben je al snel een voorbeeld van ‘hoe het ook kan’.

Foto header via iStock, credits: Daniel de la Hoz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy