Wheels uitgelicht: Maserati

by Redactie

Zeg je Maserati, dan zal het hart van menig autoliefhebber over de hele wereld harder gaan kloppen. Opgericht in 1914 door de gebroeders Maserati – Alfieri, Ettore en Ernesto – in Bologna, Italië, begon het merk als raceteam voordat het uitgroeide tot een van ’s werelds meest geprezen fabrikanten van luxe sportwagens.

Logo met een geschiedenis

Het kenmerkende drietandlogo van Maserati kent een mooie geschiedenis. Het verwijst namelijk naar Neptunus, de Romeinse god van de zee. Dankzij deze drietand, die Neptunus gekregen had van de cyclopen (eenogige reuzen), kon hij zeeën, rivieren en meren beheersen. Midden in Bologna staat een grote fontein mét Neptunus. En laat die stad nu ook de plek zijn waar Maserati haar wortels heeft….

Van 250F tot aan MC20

Vanaf de legendarische Maserati 250F uit de jaren 50, die triomfen vierde in de Formule 1, tot de moderne meesterwerken zoals de GranTurismo en de Quattroporte, heeft het Italiaanse merk altijd gestreefd naar perfectie in zowel prestaties als design. De Quattroporte, wat ‘vier deuren’ betekent in het Italiaans, is een luxe sedan die zijn debuut maakte in 1963. Een absoluut tijdloos ontwerp te noemen. De nieuwste incarnaties van de Quattroporte belichamen nog steeds die erfenis, met krachtige motoren, luxe interieurs en bijbehorende technologie.

Quattroporte

Naast de Quattroporte heeft Maserati ook de Ghibli, Levante en de nog niet zo lang geleden gelanceerde MC20 in zijn line-up. De Ghibli, een sportieve executive sedan, heeft een bijzonder gestroomlijnd silhouet en kent een stevige motor. De Levante, Maserati’s luxe SUV, belichaamt de geest van avontuur met ‘impressive’ terreincapaciteiten. De MC20, wat staat voor Maserati Corse 2020, markeert de terugkeer van het automerk naar de wereld van de supersportwagens. De MC20 is dan ook een eerbetoon aan Maserati’s rijke erfgoed op het racecircuit en een voorbode van de toekomst van het merk.

Wheels uitgelicht: Maserati

GranTurismo modellen uitgelijnd in Modena.

Duurzaam meets luxe

Hoewel het merk veel toewijding kent aan prestaties heeft Maserati ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid en technologische innovatie. Door te investeren in elektrificatie en alternatieve aandrijflijnen, streeft ook Maserati ernaar om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.  Met daarbij in ogenschouw gehouden hun benadering van luxe en prestaties.

Lees ook:  Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse

De mix van Italiaans vakmanschap, techniek en de passie voor autorijden maakt van Maserati een icoon binnen de automotive wereld. Op de bucktetlist dan maar?

Foto’s © 2024 Copyright Maserati (foto header is de MC20).

Meer Wheels Uitgelicht kan je via deze link vinden.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy