Weelderig haar hebben? Check de voordelen van een warmteborstel.

by Redactie

Steeds meer vrouwen (én mannen) maken gebruik van een warmteborstel. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien op een simpele haarborstel, maar eigenlijk is het een combinatie tussen een borstel en een föhn. Gebruik je nog geen warmteborstel, maar denk je erover na om er eentje te kopen? Dan ben je misschien benieuwd naar de voordelen. Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit jou om een weloverwogen keuze te maken.

Droogt je haar snel

Om je haar te drogen kun je een eenvoudige föhn gebruiken. Dit kan ook met een warmteborstel. De werking van zo’n borstel is enigszins vergelijkbaar met die van een haarföhn. Zodra je hem aanzet, blaast er warme lucht door het kopstuk van de borstel. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat nat haar relatief snel droogt. Wacht wel even tot het apparaat volledig is opgewarmd. Bij veel van dit soort borstels stel je de temperatuur zelf overigens in. Uiteraard geldt: hoe lager de temperatuur, hoe eerder de borstel warm is.

Geeft je haar meer volume

Wie denkt dat een warmteborstel alleen gebruikt kan worden om het haar te drogen, heeft het mis. Als je dit apparaat gebruikt, geef jij je haar namelijk ook meer volume. Verwacht niet dat je haar meer volume krijgt door er simpelweg met de borstel doorheen te gaan, want dat is niet het geval. Er is immers meer nodig dan alleen warme lucht om volume te creëren. Maak daarom draaiende bewegingen terwijl je met de borstel door je haar gaat. Op deze manier wordt je haar een stuk voller.

Lees ook:  10 x tips voor minder rimpels

Maakt krullen of golvend haar

Heb je steil haar en wil je dit graag krullen of heb je liever golven? Dan kun je hier ook een warmteborstel voor gebruiken. Doordat de borstel warm wordt, zorgt hij voor een slag in je haar. Ook hier geldt weer dat je een draaiende beweging moet maken als je door je haar gaat. Zonder draaiende beweging komt er namelijk weinig tot geen slag in je haar. Maak jij het jezelf graag makkelijk? Koop dan een warmteborstel met roterende kop. Je hoeft zo’n borstel alleen maar door je haarlokken te bewegen om golvend haar te krijgen.

Geschikt voor verschillende haartypes en lengtes

Iedereen heeft een ander haartype. Om je haar goed in model te krijgen, is het logisch dat je op zoek gaat naar een warmteborstel voor jouw haartype. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want vrijwel alle warme luchtborstels van Haibu zijn geschikt voor ieder type haar. Het maakt dus niet uit of je lang of kort haar hebt of dun of dik haar.

Tip: Gebruik een heat protector

Bij sommige warmteborstels stel je zelf de temperatuur in, terwijl anderen een constante temperatuur hebben. Welke borstel je ook koopt, het is altijd belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte. Met een goede heat protector voorkom je dat je haar verbrandt, droog wordt of afbreekt. Ben je van plan om de warmteborstel dagelijks te gebruiken? Bescherm je haar dan extra goed.

Foto header via iStock, credits: SanneBerg

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy