Travel guide: de Canarische Eilanden, waar moet je zijn?

by Redactie

De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Noordwest-Afrika, en zijn voor veel mensen al een top vakantiebestemming. Niet vreemd, want de eilandengroep staat bekend om hun adembenemende landschappen, warme klimaat en levendige cultuur. Of je nu op zoek bent naar zon, zee, strand, avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt ontspannen, deze archipel heeft voor elk wat wils. Een ideale bestemming voor in het voorjaar, de zomer én het najaar! Eigenlijk het hele jaar rond… Daarom: tips om het meeste uit je reis naar de Canarische Eilanden te halen.

1. Eilandhoppen

Met acht belangrijke eilanden om uit te kiezen, is eilandhoppen een geweldige manier om de diversiteit van de Canarische Eilanden te ervaren. Van het bruisende nachtleven van Tenerife tot de rustige charme van La Gomera, elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en attracties.

2. De weelderige flora en fauna ontdekken

Breng wat tijd door in de adembenemende natuurlijke landschappen van de Canarische Eilanden. Bezoek de vulkanische pieken van Teide National Park op Tenerife, maak een wandeling door de weelderige bossen van La Palma, spot dolfijnen voor de kust van Gran Canaria of verken de maanachtige landschappen van Lanzarote.

3. Relax op de stranden

Genieten op een mooi strand is niet moeilijk op de Canarische Eilanden. Of je nu op zoek bent naar rustige, idyllische baaitjes of levendige stranden met barretjes en watersportfaciliteiten, je vindt het hier allemaal. Breng bijvoorbeeld een dag door op het populaire Playa de las Canteras op Gran Canaria of zoek een afgelegen strand op La Palma voor wat rust en stilte. Om de meer afgelegen stranden en plekken te bezoeken is het wel aan te raden een auto te huren, zodat je voldoende flexibel bent. Kijk hier bijvoorbeeld voor de mogelijkheden op Gran Canaria.

Lees ook:  10 X Hotspots langs de Amsterdamse grachten

4. Watersportavonturen beleven

Het hele jaar door is de temperatuur heerlijk warm en het water kristalhelder. Daarom zijn de Canarische Eilanden een paradijs voor watersportliefhebbers. Zo kan je gaan snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld. Of probeer eens windsurfen uit op de golven van Fuerteventura. Maar een ontspannende boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten kan natuurlijk ook.

5. Culinaire ontdekkingen

Proef de heerlijke smaken van de Canarische keuken. Die keuken is een mix van Spaanse, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Geniet bijvoorbeeld van verse visgerechten, zoals ‘papas arrugadas’ (gerimpelde aardappelen) met pikante ‘mojo’ saus. Maar ook verrukkelijke desserts zoals ‘bienmesabe’ mag je niet overslaan. En vergeet niet om lokale specialiteiten zoals ‘gofio’ en ‘queso de flor’ te proberen.

6. Culturele bezienswaardigheden

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de eilanden door een bezoek te brengen aan een van de vele historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes. Zo is de oude binnenstad van Las Palmas op Gran Canaria een aanrader. Maar ook de koloniale architectuur van La Laguna op Tenerife en de inheemse Guanche-cultuur in het Museo Canario.

7. Ontspanning en wellness

Laat alle stress achter je en geniet van ultieme ontspanning in een van de vele luxe spa’s en wellnesscentra op de Canarische Eilanden. Van therapeutische massages tot verjongende thermale baden. Er zijn ontzettend veel manieren om te ontspannen en tot rust te komen te midden van de prachtige omgeving. Je komt gegarandeerd uitgerust terug van je vakantie hier!

Foto header via iStock, credits: Cristian Mircea Balate

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy