Simpel en klassiek: bij Novi in Amsterdam Oost kan je de hele dag terecht voor Italiaanse sferen

by Emma

Met Novi is Amsterdam Oost een hoogwaardig restaurant rijker, waar Italiaanse smaken, moderne sferen en vooral veel gezelligheid samenkomen. Wij gingen langs – en willen eigenlijk nu al graag terug voor meer.

Bij de nieuwe “Italiaanse Huiskamer van Watergraafsmeer” kan je vanaf april de hele dag aanschuiven – van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dat zie je ook terug gereflecteerd in het interieur, waar verschillende zit mogelijkheden aanwezig zijn. Zo kan je met je krantje aan de leestafel gaan zitten, drink je een cocktail aan de bar, of heb je een (romantisch!) diner bij de knus gedekte tafels. Ook is er beneden plek voor grotere feesten, inclusief kinderzithoek bij de trap. Het “thuisgevoel” komt daardoor echt tot z’n recht: iedereen heeft hier plaats.

Simpel en klassiek: bij Novi in Amsterdam Oost kan je de hele dag terecht voor Italiaanse sferen

Met warme aardetinten en oog voor detail is Novi zowel gezellig als klassiek aangekleed, waardoor je toch een “verheven casual” idee krijgt. De tuin aan de achterkant van het restaurant is bovendien een mooie toevoeging, waardoor je ook weer herinnerd wordt aan het feit dat je niet in hartje Amsterdam bent maar te maken hebt met een lokaal gebonden buurtrestaurant. Inderdaad, bij deze “huiskamer” aanschuiven voelt heel laagdrempelig en uitnodigend.

Simpel en klassiek: bij Novi in Amsterdam Oost kan je de hele dag terecht voor Italiaanse sferen

Credits: The Creators Hub – Sanne Marcellis

Originele smaken uit Italië

Uiteraard is dat “thuis” sterk ingegeven door de Italiaanse sferen. En dat proef je! Ze maken hier namelijk zo’n beetje alles zelf: het brood, de pasta en zelfs de olijfolie. Grappend vertelde de ober ons dat ze voor de wijn voorlopig nog geen druiven gaan stampen, maar niet onbelangrijk is dat deze wel heel goed smaakte. Bovendien serveren ze ook een relatief simpel menu – dat wél vriendelijk is voor vegetariërs, wat ook niet altijd standaard is voor de Italiaanse keuken. Met andere woorden: je weet wat je krijgt. Opvallend is dat zelfs de bekende klassiekers met simpele ingrediënten veel liefde hebben gekregen. Zo is de caprese van burrata prachtig versierd met basilicumcrème (en weer dat heerlijke zelfgebakken brood) en krijgt de ravioli gevuld met knolselderij een romig botersausje met paddestoelen en zonnebloempitten (onze favoriet van de avond!). Dus ook de originele smaken van “thuisland” Italië dragen bij aan de gemakkelijke sfeer.

Lees ook:  Hotspot: karaokebar Duke of Tokyo

Gerechten
Kortom, Novi is een aanwinst voor Amsterdam in het algemeen en de buurt in het bijzonder. Buon appetito!

Foto header: The Creators Hub – Jordi Sloots

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy