Review Peugeot 508 SW plug-in hybride: alle ruimte om comfortabel te cruisen

by Petrick de Koning

Door het geweld van de SUV’s en crossovers staat de ‘good old’ stationwagen een beetje onder druk. Deze voorheen populaire familie-auto heeft het pittig. Qua model zijn ze misschien ook niet heel swingend. Maar Peugeot trekt zich niets aan van deze dalende trend. Zij zetten met de Peugeot 508 SW plug-in hybride een stationwagen in de markt waarbij ruimte, een stijlvol design en comfort hand in hand gaan.

Allesbehalve ‘gewoon’ verlengd

Als liefhebber van sedans vind ik de Peugeot 508 ronduit een fraaie auto. Bij sommige merken zie je duidelijk dat de station ‘gewoon’ wat verlengd is. Dit gaat dan vaak ten koste van de balans. Dat is hun eer te na voor de designers van Peugeot. De voorkant oogt door de brede donkere grill nog vrij stoer. Als je naar achter loopt vallen vooral de vloeiende lijnen en lage ligging op. Het evenwicht in dit model klopt als een bus.

Review Peugeot 508 SW plug-in hybride: alle ruimte om comfortabel te cruisen Review Peugeot 508 SW plug-in hybride: alle ruimte om comfortabel te cruisen

Een eigenwijze uitstraling

Ook het interieur is stijlvol. Elk detail klopt. Persoonlijk zou ik geen rode leren stoelen kiezen – ze zitten overigens perfect. Toch geeft het de Peugeot 508 SW een hele chique en ook wel beetje eigenwijze uitstraling. Typisch Frans toch wel. In combinatie met een donkere hout-look en chrome details heb je echt een premium gevoel. Bepaalde dingen zijn inmiddels ingeburgerd bij Peugeot. Een wat klein stuur, de adaptieve cruise control als een aparte hendel aan je stuur en de bekende schakelaar voor de automatische bak. Ook dat kun je wegschrijven onder de kop eigen karakter.

Lees ook:  10 x auto's, auto's en nog eens auto's in 2017

Het scherm in de middenconsole doet wat het moet doen, je navigeert eenvoudig door de menu’s. En als je geen swiper bent, gebruik je gewoon de (chromen) sneltoetsen. De rijhulpsystemen werken heel intuïtief en zorgen dat je veilig van A naar B komt. Ook achterin zit je goed. De licht aflopende daklijst biedt net genoeg hoofdruimte als je 1.90 bent. Je benen kun je heel goed kwijt. Prima om je dus in deze auto te laten rijden.

Peugeot

Lekker op weg

Dan kom ik bij misschien wel de belangrijkste vraag: hoe rijdt hij? Als je naar het uiterlijk kijkt, moet dat wel goed zitten. En dat zit het ook. Hoewel hij best wat lengte en volume meebrengt, biedt de combinatie van de 1.6 benzinemotor en de elektrische aandrijving een uitstekende rijervaring. De 225 pk die dit oplevert, worden heel soepel overgebracht. Verder is het samenspel van de twee motoren goed afgestemd. Je hoeft het pedaal maar licht in te trappen of je bent al lekker op weg. En als je dan op snelheid bent, past de wegligging helemaal bij wat je verwacht van een Franse sedan. 

Het is dus een plug-in hybride model en elektrisch kom je volgens de boeken tot zo’n 60 km. In de praktijk kwam ik niet verder dan krap 40, maar goed voor de korte ritjes in de buurt is dat net genoeg. Zeker als je weet dat je de langere afstanden heel relaxed kunt cruisen!

Lekker cruisen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy