Reizen per trein door Europa: waar je op moet letten én een paar van de mooiste treinroutes!

by Redactie

Reizen per trein heeft iets magisch. Het is een super avontuurlijke manier om Europa te ontdekken, of dat nu in je eentje is, met vrienden of je gezin. Het landschap dat aan je voorbij dendert, met om elke hoek weer andere prachtige fauna en bebouwing. Wij geven in dit artikel tips om in gedachten te houden tijdens het reizen per trein door Europa. Plus ook nog een paar van de mooiste treinroutes die het ontdekken meer dan waard zijn.

Handige tips:

1. Flexibele planning
Hoewel treinreizen flexibel en handig zijn, is het belangrijk om je reisschema zorgvuldig te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen of wijzigingen in dienstregelingen. 

2. Ticketopties
Verken de verschillende ticketopties die beschikbaar zijn om te bepalen welke het beste bij je reisbehoeften past. Zo heb je een Interrail-pas; super leuk als je niet veel geld wilt uitgeven, maar wel veel van Europa wilt zien. Ook is de nachttrein een interessante optie. Er rijden tegenwoordig hartstikke goede nachttreinen, waar je ‘s nachts heerlijk kan slapen in de trein en de volgende ochtend aankomt op je bestemming.

3. Bagagebeperkingen
Houd rekening met bagagebeperkingen, vooral als je van plan bent om meerdere bestemmingen te bezoeken. Licht reizen kan het gemakkelijker maken om door treinstations te navigeren en je bagage te beheren. Less is more in dit geval.

4. Reserveringen
Voor sommige treinroutes en -diensten is het verstandig om vooraf reserveringen te maken, vooral tijdens drukke periodes zoals de zomermaanden. 

5. Veiligheid
Wees altijd alert op je persoonlijke veiligheid en houd waardevolle spullen zoals paspoorten, geld en elektronische apparaten veilig bij je. Maar dat is überhaupt een tip wanneer je op reis gaat. 

Lees ook:  Overnachten in de kamer van Nijntje

3 x (een paar van) de mooiste treinroutes:

1. Glacier Express, Zwitserland
Deze legendarische treinreis voert je door de Zwitserse Alpen, langs besneeuwde bergtoppen, glinsterende gletsjers en schilderachtige bergdorpjes. De route loopt van Zermatt naar St. Moritz en biedt een geweldig uitzicht op een paar van de meest spectaculaire landschappen van Zwitserland.

2. West Highland Line, Schotland
Tijdens deze treinreis ga je door de Schotse Hooglanden op de West Highland Line, die loopt van Glasgow naar Mallaig. Onderweg passeer je uitgestrekte valleien, kronkelende rivieren en ruige bergen. Hoogtepunten van deze trip zijn plekken zoals de beroemde Glenfinnan-viaduct en Loch Lomond.

3. Bernina Express, Zwitserland/Italië
Deze ‘breathtaking’ treinreis voert je door de prachtige Alpen van Zwitserland naar Italië, langs steile bergpassen, turquoise bergmeren en charmante bergdorpen. De route loopt van Chur naar Tirano. Onderweg heb je een magisch uitzicht op de Berninapas en de Morteratschgletsjer.

Foto header via iStock, credits: Zbynek Pospisil

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy