Record Store Day 2024: 5 x hier moet je zijn!

by Redactie

Op zaterdag 20 april is het Record Store Day en kunnen muziekliefhebbers en vinylverzamelaars hun hart weer ophalen! Dit wereldwijde vinylfeest is niet alleen een ode aan de onafhankelijke platenzaak, maar deze dag is ook het perfecte moment om je platencollectie uit te breiden. De platenzaken trappen die dag alweer vroeg af met een line-up van activiteiten die je niet wilt missen. Hieronder een selectie van de niet-te-missen intieme live-optredens en exclusieve releases van Record Store Day 2024 (met dank aan Bowers & Wilkins):

1. Concerto – Amsterdam

In Amsterdam kan je vrijwel niet om Concerto heen. Deze platenwinkel is inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. Tijdens Record Store Day is Concerto vanaf 11:00 uur dan ook een smeltkroes van optredens en signeersessies van onder meer Typhoon, Brass Rave Unit en de recent in de spotlights getreden Hiqpy. Deze 4-koppige groep uit Amsterdam is na een reeks succesvolle concerten unaniem gekozen tot hét talent van Record Store Day.

2. Velvet Music – Amsterdam

Op nog geen 5 minuten fietsen van Concerto heeft Velvet Music ook een dagprogramma waar je u tegen zegt. Om 12:00 zie je hier de Amsterdamse formatie BRUUT!. In hun optredens schakelen zij moeiteloos tussen verschillende muzikale stijlen en genres, variërend van jazz en afrobeat tot drum-‘n-bass en rock. Later die dag verschijnt hier ook de Amsterdamse hiphoprapper Bob uit Zuid, onder meer bekend van zijn singles ‘Karpervissen’ en ‘Ik Huil Nooit’, die ongetwijfeld wat van zijn recent uitgekomen EP ‘Heilig’ zal laten horen.

3. De Plaatboef – Rotterdam

Bij de Plaatboef in Rotterdam krijg hoor je onder meer de Nederlandse popband Hiigo, het Belgische indiepoptalent Noa Lee en multi-instrumentalist Nelson ‘Chino’ Ayala, beter bekend als Indian Askin. Zij stonden de afgelopen jaren op de Zwarte Cross, Pinkpop, en de mainstage van Best Kept Secret. Mett hun derde studioalbum ‘Lonely Citizen’ hebben ze hun meest persoonlijke plaat tot nu toe uitgebracht.

Lees ook:  Dit zijn dé 5 leukste uitjes voor komende winter

4. Plato & Broese – Utrecht

In Utrecht krijg je bij platenfavoriet Plato onder meer concerten te zien van rockband Ziggy Splynt, The Föhns, het popduo Donna Blue en de Haagse postpunkdames van Coco Cocaine. Even verder om de hoek hoor je bij Broese De Toegift, The Stream, Marlene Bakker en Marien Dorleijn.

5. Patronaat Afterparty – Haarlem

Dit jaar wordt er voor het eerst ook een officiële afterparty georganiseerd om Record Store Day op muzikale wijze af te sluiten! Het feest begint om 19:30 en vindt plaats in de Patronaal in Haarlem. Hier zie je onder meer shows van POM, FIEP en M. Lucky. Wie weet loop je jouw favoriete artiest daar ook nog wel tegen het lijf!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy