Holle Dolle Donnie: doneer je statiemonnie tijdens Koningsdag!

by Redactie

Did you know… dat in Nederland jaarlijks meer dan 700 miljoen grote plastic flessen, 1 miljard kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht worden. Een heleboel plastic dus. En dat gaat niet altijd helemaal goed op dagen als Koningsdag; een dag waarop de grachten barsten van de bootjes met feestende mensen. Want waar laten zij de lege blikjes en flesjes? Precies, heel vaak op plekken waar het niet hoort. Hartstikke zonde dus als deze statiegeldverpakkingen bij het afval terechtkomen of, nog veel erger, in de natuur. Statiegeld Nederland bedacht hiervoor een oplossing: de Holle Dolle Donnie. Vaar door de mond van Donnie in een megastatiegelddonatiebak en lever je blikjes en plastic flesjes in.

Statiegeld hier!

Op de kruising tussen de Vijzelstraat en Prinsengracht in Amsterdam is met Koningsdag de Holle Dolle Donnie te vinden. De tunnel is aangekleed als een grote statiegelddonatiebak. Lever jij hier je statiegeldverpakkingen in? Dan word je getrakteerd op een ervaring met licht en geluid en hoor je natuurlijk de nieuwe track van rapper Donnie in samenwerking met Statiegeld Nederland. Zo wordt inzamelen dus een stuk leuker. 

Doneer je statiemonnie

Daar blijft het overigens niet bij. Door jouw statiegeldverpakkingen in te leveren bij de Holle Dolle Donnie, draag je niet alleen bij aan een schoner Nederland, maar doneer je ook nog eens jouw statiegeld aan dak- en thuislozen. Ook als voetganger kun je hier je blikjes en flesjes kwijt om zwerfafval tegen te gaan.

Campagne met Donnie

Statiegeld Nederland heeft in samenwerking met Donnie een track ontwikkeld die de belemmeringen en gebruiksmomenten rondom statiegeld samenvat. Met de campagne focust de stichting zich op gedragsverandering. Het doel is Nederlanders motiveren en activeren om hun statiegeldverpakkingen in te leveren. Om zo 90% van alle blikjes en plastic drankflessen weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland.

Lees ook:  Breng de Aberfeldy 'whisky way of life' tot leven tijdens de feestdagen met de muziek van Benjamin Herman en recepten van Joris Bijdendijk

Doe jij mee deze Koningsdag?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy