Hoge zorgkosten voor je huisdier? Zo voorkomt je het.

by Redactie

Wie een huisdier heeft zal herkennen dat deze viervoeter zich in een mum van tijd ontwikkelt tot een volwaardig lid van je huishouden. Wie eenmaal een dier in huis heeft, moet er niet aan denken dat deze ziek wordt. Dat is in eerste instantie heel vervelend voor het dier zelf, maar ook voor jou heeft dit gevolgen. Als je huisdier zorg nodig heeft, draai jij op voor de zorgkosten. Deze kunnen heel snel oplopen. Omdat voor veel mensen geldt dat ze er niet aan moeten denken om hun huisdier te verliezen, wringen ze zich in allerlei bochten om de kosten maar te kunnen ophoesten. Dat dit veel stress met zich meebrengt, moge duidelijk zijn. Gelukkig is er een manier om dergelijke situaties te vermijden, hoe? Je kunt gewoon een huisdierenverzekering afsluiten. Hiermee wend je vele risico’s af.

Wat wordt verstaan onder een verzekering voor je huisdier?

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De kosten van de zorg zijn namelijk heel hoog en zonder verzekering zou je anders het risico lopen om diep in de schulden te eindigen nadat je medische zorg genoten hebt. Huisdieren kunnen ook ziek worden en de kosten van hun behandelingen kunnen ook een zware wissel op je balans trekken. Om die reden is de huisdierenverzekering in het leven geroepen. Het idee is precies hetzelfde als je zorgverzekering: je legt elke maand een bepaald bedrag in en in ruil daarvoor betaalt je verzekeraar het grootste deel van de zorgkosten van je huisdier. Let op, je krijgt tachtig procent van de onkosten vergoed, de laatste twintig procent blijft voor jouw rekening. Geen slechte deal toch? Sluit daarom deze verzekering vandaag nog af. 

Lees ook:  Road to Marathon: in 3 maanden jezelf klaarstomen voor de kwart marathon

Wat mag je van deze verzekering voor je huisdier verwachten?

Als je net een jonge pup gekocht hebt, is het aan te raden om ook meteen een hondenverzekering af te sluiten. Je hond heeft namelijk nog een heel leven voor zich en de kans is groot dat hij ooit medische hulp nodig heeft. Mocht hij ooit ziek worden, dan kun je je dierenarts vragen om je hond te onderzoeken en indien nodig, ook laten behandelen. Je verzekeraar zal het grootste deel van de zorgkosten betalen. Preventieve zorg, waaronder bijvoorbeeld vaccinaties, sterilisaties en castraties, vallen niet onder de dekking van je verzekering. Deze kosten komen daarom voor je eigen rekening. Heb je meerdere huisdieren? Dan kun je deze niet allemaal met een polis verzekeren. Net als bij mensen, moet je voor ieder huisdier afzonderlijk een premie afsluiten. 

Wil je ook aanvullende verzekeringen toevoegen?

Wie ooit een zorgverzekering voor zichzelf heeft afgesloten, weet dat deze ook altijd uitgebreid kan worden met aanvullende opties. Hetzelfde geldt ook voor de verzekering voor je huisdier. Zijn jij en je hond onafscheidelijk? Kies er dan voor om een reisverzekering voor je hond toe te voegen. Overkomt hem iets tijdens jullie reis, dan worden de onkosten tot duizend euro vergoed. Heeft je hond meer beweging nodig? Dan kun je het bewegingspakket toevoegen. Hiermee geef je je hond niet alleen de beweging die hij nodig heeft, maar zorg je er ook voor dat zijn algehele conditie verbeterd wordt waardoor hij hopelijk heel veel langer bij je kan blijven. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis gelijk samen te stellen. Met een paar muisklikken is je polis zo afgesloten. 

Lees ook:  3 tips om een begin te maken met jouw eerste hypotheek

Foto header via iStock, credits: Solovyova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy