Een lang weekend aan de Belgische Kust? Wij geven 5 tips!

by Redactie

Aankomend weekend lijken we ook weer de 20 graden aan te gaan tikken. Met zulke vooruitzichten, is het extra leuk om weekendjes weg te gaan plannen. Bijvoorbeeld naar de Belgische Kust. Wij tippen vijf topbestemmingen die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf aan de Belgische Kust.

1. Oostende: de koningin der badsteden

Oostende is een bruisende kuststad aan de Belgische Kust die bekend staat om zijn levendige sfeer en uitgestrekte stranden. Bezoek het prachtige zandstrand voor een dagje zonnebaden of wandel over de beroemde Albert I Promenade, waar je een prachtig panoramisch uitzicht op de Noordzee hebt. Breng ook een bezoek aan het imposante Fort Napoleon, bewonder de kunstwerken in het James Ensorhuis en waan je in de voetstappen van Marvin Gaye (die hier een tijd lang doorbracht).

2. Knokke-Heist: luxe en stijl

Knokke-Heist staat synoniem aan luxe en elegantie. Deze chique badplaats staat bekend om de exclusieve boetieks, prachtige stranden én het bruisende uitgaansleven. Ook kan je goed shoppen in de Lippenslaan. Ontspannen doe je op het gouden zandstrand van het Zoute. En hedendaagse kunst bewonderen kan in het Cultuurcentrum Scharpoord. Het Zwin Natuurpark is ook een aanrader, waar je kunt wandelen door schitterende duinlandschappen.

3. Blankenberge: familieplezier aan zee

Blankenberge is een populaire bestemming voor gezinnen. Onder andere vanwege de brede stranden en leuke attracties. Ook kan je hier het Sealife Marine Park bezoeken en de onderwaterwereld  verkennen. Een absolute aanrader is daarnaast een ritje op de iconische kusttram. De lijn begint bij station Knokke, circa zeven kilometer van de grens met Nederland. Zo’n 67 kilometer verderop eindigt de lijn, bij station De Panne in Adinkerke. Wat maar 2,5 kilometer van de grens met Frankrijk ligt. Een bezoek aan attractiepark Bellewaerde is ook de moeite waard en vergeet niet om een wandeling te maken langs de levendige jachthaven en de sfeervolle Zeedijk.

Lees ook:  Top 5 ‘instagrammable’ steden in Europa

4. De Panne: natuur en avontuur

De Panne is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het uitgestrekte duinlandschap van het natuurreservaat De Westhoek is prachtig. Hier kan je wandelen, fietsen en vogels spotten. Heb je kleine kids dan staat een bezoek aan Plopsaland De Panne, een van de grootste pretparken van België, voor een dag vol spanning en plezier. Maar vergeet bovenal niet te ontspannen op het prachtige strand van De Panne.

5. Nieuwpoort: historie en culinaire verwennerij

Nieuwpoort is een charmante kustplaats met een rijk historisch erfgoed en een bruisende culinaire scene. De historische binnenstad met zijn middeleeuwse architectuur en indrukwekkende stadsmuren is heerlijn om doorheen te struinen. Verse visgerechten kan je proeven in een van de gezellige restaurants aan de kaai. Een goed glas Belgisch bier mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ga daarvoor zitten op een terras aan de haven. En natuurlijk, sluit je dag af met een romantische wandeling langs de schilderachtige promenade.

Foto header via iStock, credits: Rulan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy