Duizenden Vespa’s komen bij elkaar tijdens de Vespa World Days (én Piaggio bestaat 140 jaar!)

by Redactie

Zeg je Italië, dan zeg je Vespa (naast pizza, pasta en gelato…). En deze week, van 18 t/m 21 april, starten de Vespa World Days in Pontedera. Wat de geboorteplaats en productielocatie van Vespa sinds 1946 is. Deze wereldberoemde Vespa rally staat op het punt om een van zijn grootste edities ooit te organiseren in zijn zeventigjarige geschiedenis. De eerste editie vond plaats in 1954 in Parijs. Fans van duizenden Vespa Clubs (met 660 alleen al in Italië) komen van over de hele wereld samen. Nice to know: de 8000 plaatsen voor de parade (het hoogtepunt van het evenement) waren in een mum van tijd uitverkocht.

Tijdens de Vespa World Days viert het Piaggio Museum in Pontedera 140 jaar Piaggio met een grote tentoonstelling genaamd “Vespa all over the world”. Waar het verhaal van Vespa’s wereldwijde verspreiding verteld wordt. Op zaterdag 20 en zondag 21 april zal de Piaggio-fabriek, waar de Vespa is geboren, open zijn voor het publiek. Niet te vergeten is de Concorso di Eleganza op zaterdag. Een van de meest geanticipeerde evenementen van de Vespa World Days. En op zondag 21 april organiseert het Vespa Dorp ook de prijsuitreiking voor de winnaars van de Vespa Trophy. Om deze Trophy strijden Vespa Clubleden. En dat terwijl ze alle etappes van hun reis naar Pontedera vastleggen met foto’s en stempels in hun Travel Book.  

Duizenden Vespa’s komen bij elkaar tijdens de Vespa World Days (én Piaggio bestaat 140 jaar!) Duizenden Vespa’s komen bij elkaar tijdens de Vespa World Days (én Piaggio bestaat 140 jaar!)

140 exemplaren voor 140 jaar Piaggio

Piaggio, opgericht in 1884, wordt 140 jaar oud en Vespa viert deze verjaardag met een speciale editie. Te weten de meest exclusieve ooit in de geschiedenis van een van e meest beroemde en geliefde scooters in de wereld. Het Piaggio Style Centre heeft een model gecreëerd in een gelimiteerde oplage van 140 stuks en zal slechts vier dagen beschikbaar zijn. Elke Vespa zal worden gekenmerkt door een genummerd jubileumplaatje op het binnenschild. Dat ook is voorzien van het 140-Years logo. 

Lees ook:  Martini x Sergio Herman = ready-to-serve cocktail spritzante

Vespa 140th of Piaggio

Helaas niet om de hoek, maar als je in de buurt bent, bezoek Pontedera dan zeker. Want de hele stad staat bol van kunsttentoonstellingen en een filmfestival waar drie van de bekendste films met de Vespa in de hoofdrol vertoond zullen worden: Luca, Roman Holiday en Enrico Piaggio. En anders gewoon lekker een van de hiervoor genoemde films thuis streamen en jezelf wanen in de Toscaanse heuvels. Op een Vespa natuurlijk…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy