De eetbare koffiekop: van gimmick naar een serieus duurzaam alternatief

by Redactie

Wellicht had je er al eens van gehoord of het voorbij zien komen op de socials: de eetbare koffiekop. Waar het een paar jaar geleden nog werd gezien als een gimmick, wint het inmiddels snel aan populariteit. Steeds meer bedrijven omarmen het als een volwaardig alternatief voor de bekende en inmiddels in de ban geraakte koffiebekertjes.

Sinds de Europese Unie de nieuwe Single Use Plastics regelgeving zijn veel bedrijven op zoek naar alternatieven. Het is daardoor namelijk niet meer toegestaan om plastic houdende bekertjes eenmalig te gebruiken. En de eetbare variant wint aan populariteit.

Een van de producenten van dergelijke eetbare koffiekopjes is het Bulgaarse Cupffee. De koffiekopjes die ze maken zijn er in twee maten, 110ml en 220ml. Ze worden volledig duurzaam geproduceerd, bestaan uitsluitend uit natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten en zijn 100% vegan. De CO2-voetafdruk is 4 keer kleiner dan die van de wegwerpbekertjes die in de praktijk bovendien zelden worden gerecycled. 

De eetbare koffiekop: van gimmick naar een serieus duurzaam alternatief Opvechten tegen vooroordelen

Maar Cupffee merkt dat er nog veel vooroordelen leven rond de eetbare koffiebeker. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten zijn de bekers van Cupffee. Bijvoorbeeld dat ze snel lekken en dat de wafel de smaak van de koffie, thee of warme of koude chocolademelk zou beïnvloeden. Wat blijkt; door het recept dat ze gebruiken kunnen de cups tot wel een dag lang lekvrij blijven. En ook de smaak van je drank blijft ok!

Veranderen van gewoonten…op een leuke manier

De eetbare bekertjes maken het mogelijk je bakje koffie in de ochtend te combineren met een snack. Er is geen recycling nodig want je eet je bekertje dus gewoon op. En gooi je het bekertje toch weg, geen probleem want binnen 2 weken is het volledig gecomposteerd. Op die manier kan je vrij eenvoudig, bekertje voor bekertje de wereld een beetje groener maken. We like!

Lees ook:  Koken op de Big Green Egg doe je zo. Herman den Blijker geeft live tips in Batavia Stad!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy