Bij het nieuwe menu van Madam Skybar & Restaurant wordt óók je smaakervaring naar een hoger niveau getild

by Emma

Wie nog niet bekend was met de hoogste rooftopbar van Amsterdam, moet niet alleen langs gaan voor het prachtige uitzicht. Vanaf 20 april serveren ze bij Madam Skybar & Restaurant namelijk allerlei nieuwe smaken, en die bevallen goed.

Het is niet niets, zo op de 20ste verdieping van de A’DAM toren met uitzicht over het water en de skyline van de hoofdstad. Omdat de ruimte aan alle kanten met ramen omgeven is, kijk je je ogen uit waar je ook zit. Maar ook binnen ziet Madam Skybar & Restaurant er prachtig uit, waar een mix aan Aziatische prints, rode lichten en donkere kleuren de mood bepalen.

Bij het nieuwe menu van Madam Skybar & Restaurant wordt óók je smaakervaring naar een hoger niveau getild Wie nog niet bekend was met de hoogste rooftopbar van Amsterdam, moet niet alleen langs gaan voor het prachtige uitzicht. Vanaf 20 april serveren ze bij Madam Skybar & Restaurant namelijk allerlei nieuwe smaken, en die bevallen goed. Het is niet niets, zo op de 20ste verdieping van de A’DAM toren met uitzicht over het water en de skyline van de hoofdstad. Omdat de ruimte aan alle kanten met ramen omgeven is, kijk je je ogen uit waar je ook zit. Maar ook binnen ziet Madam Skybar & Restaurant er prachtig uit, waar een mix aan Aziatische prints, rode lichten en donkere kleuren de mood bepalen. Dat brengt ons ook direct naar het nieuwe menu van Madam, waar Asian-fused shared dining de focus is. Vaak krijg je bij gerechten om te delen héle kleine porties, maar dat is hier gelukkig niet het geval. Ook staan er verrassende gerechten op het menu met brede invloeden. Denk aan bijvoorbeeld smaken uit Korea (garnalentoast met gochujang), India (frisse Pani Puri met komkommer, avocado en een beetje pit) en Japan (met een scala aan mochi ijs). Ze zijn niet bang om te experimenteren, zowel de opmaak van de borden als de smakencombinaties maken dat duidelijk. Bij veel gerechten krijg je een rookmachine meegeserveerd – wat nogmaals benadrukt dat je tussen de wolken zit. Heel bijzonder is ook de silken tofu crème brûlée met kokos, dadel en sinaasappel, die wegsmelt op je tong. Toch fijn dat ze ondanks de afwisseling aan smaken en keukens de kwaliteit behouden. En niet onbelangrijk: ook voor de vegetariër zijn er genoeg opties. Voor het échte toetje sla je het luxe cocktailmenu open, waar ook weer de verschillende Aziatische invloeden terugkomen. De cocktails worden met veel aandacht voor detail gecreëerd. De ‘Blooming love’ ziet eruit zoals het klinkt, gedecoreerd met bloemetjes en smaken van kersenbloesem, rozen en hibiscus. En bij de old fashioned met een Aziatische twist word je glas gerookt waar je bij staat. Kortom, tijdens een avond bij Madam geniet je niet alleen van een toplocatie, maar krijg je er een hele ervaring bij, waar verfijning centraal staat.

Credits Kirsten van Santen

Asian-fused shared dining

Dat brengt ons ook direct naar het nieuwe menu van Madam, waar Asian-fused shared dining de focus is. Vaak krijg je bij gerechten om te delen héle kleine porties, maar dat is hier gelukkig niet het geval. Ook staan er verrassende gerechten op het menu met brede invloeden. Denk aan bijvoorbeeld smaken uit Korea (garnalentoast met gochujang), India (frisse Pani Puri met komkommer, avocado en een beetje pit) en Japan (met een scala aan mochi ijs).

Niet bang om te experimenteren

Ze zijn niet bang om te experimenteren, zowel de opmaak van de borden als de smakencombinaties maken dat duidelijk. Bij veel gerechten krijg je een rookmachine meegeserveerd – wat nogmaals benadrukt dat je tussen de wolken zit. Heel bijzonder is ook de silken tofu crème brûlée met kokos, dadel en sinaasappel, die wegsmelt op je tong. Toch fijn dat ze ondanks de afwisseling aan smaken en keukens de kwaliteit behouden. En niet onbelangrijk: ook voor de vegetariër zijn er genoeg opties.

Lees ook:  Deze toffe thermosfles helpt je de winter door

Gerechten Madam Gerechten Madam

Voor het échte toetje sla je het luxe cocktailmenu open, waar ook weer de verschillende Aziatische invloeden terugkomen. De cocktails worden met veel aandacht voor detail gecreëerd. De ‘Blooming love’ ziet eruit zoals het klinkt, gedecoreerd met bloemetjes en smaken van kersenbloesem, rozen en hibiscus. En bij de old fashioned met een Aziatische twist word je glas gerookt waar je bij staat.

Kortom, tijdens een avond bij Madam geniet je niet alleen van een toplocatie, maar krijg je er een hele ervaring bij, waar verfijning centraal staat.

Foto header: credits Kirsten van Santen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy