5 x zo geniet je optimaal van je balkon

by Redactie

Als je gezegend bent met een balkon, dan weet je wat voor waardevolle buitenruimte het is. Hoewel… het is ook een ruimte die vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om ontspanning en plezier. Met de juiste aanpak kan die plek echter een oase van rust en genot worden. Hier zijn vijf tips om optimaal te genieten van je balkon.

1. Creëer een comfortabele zithoek

Investeer in een balkonset met comfortabele stoelen en zachte kussens om een gezellige zithoek te creëren. Kies voor weerbestendige materialen die bestand zijn tegen zon en regen. Een kleine tafel voor drankjes en snacks maakt de ruimte compleet en nodigt uit tot niet alleen ontspanning  maar ook sociale interactie.

2. Groen toevoegen

Breng je balkon tot leven met groene planten en bloemen. Hangende manden, bloempotten en verticale tuinen zijn geweldige manieren om groen toe te voegen, zelfs als je beperkte ruimte hebt. Kies planten die gedijen in jouw (balkon)klimaat en zorg voor voldoende water en zonlicht om ze gezond te houden.

3. Sfeerverlichting

Voeg sfeerverlichting toe om een gezellige ambiance te creëren, vooral ’s avonds. Denk daarbij aan stringlichten, lantaarns of kaarsen om een warme gloed te creëren. Zonne-energie lampen zijn een milieuvriendelijke en praktische optie voor balkons zonder stopcontacten.

4. Privacy overwegingen

Als je balkon grenst aan andere woningen of openbare ruimtes, dan is het slim om manieren te bedenken om privacy te creëren. Schermen, bamboe gordijnen of plantenbakken met hoge planten kunnen een afscherming bieden tegen nieuwsgierige blikken terwijl ze ook een groen element toevoegen aan je ruimte.

Lees ook:  Waarom refurbed producten de oplossing zijn voor de toenemende e-waste

5. Multifunctioneel gebruik

Maak optimaal gebruik van je balkonruimte door het multifunctioneel te maken. Klapbare meubels, zoals een inklapbare tafel of stoelen, maken het gemakkelijk om ruimte te besparen wanneer dat nodig is. Denk daarnaast ook aan opbergoplossingen, zoals kisten of planken, om spullen netjes op te bergen en de ruimte opgeruimd te houden.

In short: met een paar eenvoudige aanpassingen kan je balkon transformeren in een heerlijke buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van de frisse lucht. 

Illustratie header via iStock, credits: Kateryna Firsova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy