5 x origineel overnachten in Rotterdam

by Redactie

Als er een stad vol energie zit, dan is dat wel Rotterdam. De Maasstad is dan ook een topbestemming voor een weekendje weg. En als je op zoek bent naar origineel overnachten tijdens je verblijf, zijn er tal van verborgen juweeltjes verspreid over de stad. Wij tippen een paar van de leukste en meest originele plekken om te overnachten in Rotterdam, weg van de drukte van traditionele hotels.

1. Hotel Unplugged

Voor een intiem en huiselijk verblijf kun je terecht bij Hotel Unplugged, gelegen in een prachtig gerenoveerd herenhuis in het historische Scheepvaartkwartier. Het heeft slechts enkele kamers, waarmee dit boetiekhotel gasten een persoonlijke ervaring geven. Alle design kamers zijn voorzien van mooie tech gadgets die je verblijf helemaal super easy maken.

2. The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel

Dit boutiquehotel is ook weer gevestigd in een gerenoveerd monumentaal pand uit de jaren 50. Het biedt gasten een unieke mix van retro-chic design en moderne luxe. Denk: stijlvolle kamers, een levendige bar en restaurant én centrale ligging. The Slaak Rotterdam een super uitvalsbasis voor het verkennen van de stad.

3. Suite Hotel Pincoffs

Suite Hotel Pincoffs zit in een negentiende-eeuws douanegebouw aan de oevers van de Maas. Het is een intiem boetiekhotel met slechts 17 suites, elk met een eigen uniek karakter en voorzien van alle moderne gemakken én historische charme. Wakker worden doe je met een top ontbijt met lokale producten en ontspannen doe je in de rustige binnentuin, weg van de drukte van de stad.

4. Hotel Not Hotel

In het bruisende Rotterdam-West is Hotel Not Hotel een hotel dat de grenzen tussen kunst, design en gastvrijheid doet vervagen. De kamers van dit eigenzinnige boetiekhotel zijn elk ontworpen als individuele kunstwerken, variërend van knusse kamers in verborgen ruimtes tot open concept suites met opvallende thema’s. Super tof en een culturele beleving op zich. Origineel overnachten it is!

Lees ook:  Dit is waarom Kreta je blijft verbazen

5. Room Mate Bruno

In de bruisende wijk Kop van Zuid, ligt Room Mate Bruno. Een boetiekhotel dat design en gastvrijheid combineert op een verfrissende manier. Met zijn strakke en moderne interieur, geïnspireerd op de dynamiek van de stad, biedt dit hotel een uitnodigende sfeer waar gasten zich meteen thuis voelen. De kamers zijn ontworpen met oog voor detail en comfort. En het hotel beschikt ook over een terras met uitzicht op de iconische Erasmusbrug. We like!

Foto header via iStock, credits: Sean Pavone

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy