Weekendje weg: op de e-bike door bos en hei in Vlaams Limburg

by Petrick de Koning

Hoe ziet jouw ideale weekendje weg eruit? Voor mij zijn de basiseisen: een comfortabel huis, relaxt wat bewegen en dit alles in een groene, liefst beetje avontuurlijke omgeving. Oh ja, en het weer moet ook meezitten. Denk je in: een weekend in het duurzaamste Roompot vakantiepark middenin nationaal park Bosland dat je doorkruist met de nieuwste Eclipse e-bike van Koninklijke Gazelle. Dit komt aardig in de buurt van de ideale cocktail. En de zon scheen ook nog.

Ik heb niet zo heel veel ervaring met vakantieparken. En dat is een bewuste keuze. Toch sprak het idee van een kleinschalig vakantiepark waar duurzaamheid centraal staat, zeker aan. Tijd om het zelf te gaan ervaren dus. In het Belgische Eksel heeft Roompot namelijk het duurzaamste park opgezet. Daarin gaan ze best ver. De huizen zijn niet alleen gebouwd met duurzaam hout en slimme constructies, ze zijn op termijn gewoon weer af te breken en te hergebruiken. Verder zijn er natuurlijk zonnepanelen waarmee je je auto of fiets groen kunt opladen.

Weekendje weg: op de e-bike door bos en hei in Vlaams Limburg

Honden welkom

Het park ligt er goed bij. Het is nog redelijk nieuw en staat aan de rand van een bos. De 121 hagelwitte woningen voor groepen van 4 tot 16 personen zien er met de grote ramen open en aantrekkelijk uit. De inrichting is superfunctioneel en met slim gebruik van accessoires ademt ons tijdelijke huis een relaxte sfeer uit. In de zithoek kun je bijvoorbeeld lekker rustig een boek lezen. Extra pluspunt is dat op het park honden welkom zijn. Het is wel slim dit vooraf aan te geven, zodat je een speciaal hondvriendelijk huis krijgt.

Lees ook:  Op ontdekkingstocht door Urban Antwerpen met als hoogtepunt het vernieuwde KMSKA

Hondvriendelijk

Op pad in het groen

Roompot Eksel is de perfecte uitvalsbasis om het kersverse nationaal park Bosland in Vlaams Limburg (net over de grens bij Eindhoven) te ontdekken. Ideaal om te wandelen en te fietsen. Een afwisselend landschap van bos en hei geeft je het gevoel telkens weer in een ander gebied te zijn. Door het enorme netwerk van wandel- en fietspaden kun je de bosrijke omgeving perfect ontdekken. Een slim knooppuntensysteem navigeert je kriskras door het gebied, zonder dat je de weg kwijtraakt. Denk trouwens maar niet dat fietsen in Bosland saai is. Als je wat avontuur zoekt, kun je letterlijk de lucht in met een spectaculair fietspad tussen de boomtoppen. Of je kiest ervoor dwars door het water te rijden.

Fietsen door het Limburgse land Fietsen door de bomen

Fietsdorst lessen

Het is natuurlijk heerlijk in de natuur, toch is een beetje variatie wel fijn. No worries, die is er voldoende. Je kunt oude, nog werkende molens bezoeken, maar misschien wel leuker – in ieder geval voor mij – is de biertuin van microbrouwerij De Logt. Hier les je de fietsdorst met misschien wel het meet frisse blond bier van België. En als je wat sterkers wilt, stap je af bij distilleerderij Korhaan. Pas wel een beetje op want de jenevers en gin zijn verraderlijk lekker. En je moet nog terugfietsen…

Belgische biertjes

Award-winning e-bike

Omdat Limburg, inclusief Bosland, met 2000 km (!) aan fietspaden best uitgestrekt is, is een e-bike geen overbodige luxe. Je huurt een prima Gazelle e-bike op het park. Het is nog mooier als je door het gebied kunt cruisen op de nieuwe Eclipse van Koninklijke Gazelle. Dit nieuwe model is recent bij de RAI Fiets Awards 2024 zelfs uitgeroepen tot de e-bike van jaar. En ik snap wel waarom. Het model ziet er robuust en stoer uit zonder dat zwaar oogt. Het design is stijlvol en dat geldt zeker voor de toffe kleuren die je kunt kiezen. De combinatie van slimme, krachtige ondersteuning en stevige bandne zorgen dat je op elke ondergrond uit de voeten kunt. Schelpenpaden, zandpaden of gewoon asfalt berijd je even comfortabel. En een klimmetje tot in de boomtoppen doe je fluitend, je schakelt gewoon een tandje bij op je Gazelle e-bike en gaan! Als de zon dan ook nog schijnt, is groen genieten het mooiste dat er is!

Lees ook:  5x de leukste reisapps

Fietsen door het Limburgse land

Happy Petrick

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy