Skateboard fanaat? Dit zijn de mooiste skateboard plekken in Europa!

by Redactie

Of je nu een lokale skater bent of een skater die op zoek is naar nieuwe avonturen, wij verzamelden de mooiste skateboard plekken in Europa die je niet mag missen.

1. MACBA, Barcelona

Het Museum voor Moderne Kunst van Barcelona (MACBA) is niet alleen een culturele hotspot, maar ook een bedevaartsoord voor skateboarders. De gladde marmeren vlaktes en trappen maken het de favo spot voor skaters van over de hele wereld.

2. Southbank Centre Skatepark, Londen

Gelegen langs de oevers van de Theems, heeft dit skatepark een geweldig uitzicht. Want vanaf hier kijk je uit op een paar van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen (waaronder de London Eye en de Big Ben). Het skatepark is een ontmoetingsplaats voor skaters van alle leeftijden en niveaus.

3. Mellow Park, Berlijn

Dit uitgestrekte skateboard park in Berlijn biedt een diversiteit aan obstakels, van rails tot bowls. Het trekt skaters aan die op zoek zijn naar uitdagingen én creatieve expressie. De relaxte sfeer en levendige skategemeenschap maken het een must-visit bestemming voor skaters in Europa.

4. Bowl du Prado, Marseille

Deze betonnen kom in Marseille staat bekend om zijn uitdagende lay-out en prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Het is een favoriete plek voor professionele skaters en biedt ook mogelijkheden voor beginners om hun vaardigheden te verbeteren. Er is zelf een korte documentaire over gemaakt!

5. Fælledparken Skatepark, Kopenhagen

Als een van de grootste openbare skateboard plekken in Europa, biedt Fælledparken uitdaging voor skaters van alle niveaus. Het park wordt omringd door groen. En is dan ook een top plek om te ontspannen en te skaten te midden van de Deense natuur.

Lees ook:  Gezonde én lekkere sportvoeding, de tips & weetjes op een rij

6. Plaza de la Paz, Malaga

Gelegen aan de zonnige kust van Malaga, kan je dit skatepark vinden. Het park biedt een ‘one-of-a-kind’ mix van straat- en bowl-skaten. Inclusief uitzicht op de Middellandse Zee. Het is een populaire plek voor lokale skaters en trekt ook veel bezoekers van buiten de stad aan.

7. Trocadéro, Parijs

Dit bekende plein, mét uitzicht op de Eiffeltoren, is een favoriete spot voor skaters in Parijs. De gladde vlaktes en trappen maken het een super plek voor straat-skaten. Denk daarbij de fabelachtige achtergrond en je hebt een onvergetelijke ervaring als skater.

8. Betongpark, Stockholm

Ondanks de koude winters heeft Stockholm een bloeiende skateboard cultuur. En het Betongpark in Högdalen is een van de highlights van die skatecultuur. Het park heeft een combinatie van asfalt en betonoppervlak met betonnen obstakels. Daarnaast is de levendige sfeer in dit skatepark super goed.

9. Zeeburgereiland, Amsterdam

Dit is het grootste skatepark van Nederland. Met een oppervlakte van maar liefst  3.100 m2 biedt het betongesmeerde skatepark verschillende disciplines voor zowel beginners als gevorderde skateboarders, BMX’ers en inline-skaters. Het park is omgeven door een natuurlijk landschapspark. Absoluut een must-go!

 

Skateboard fanaat? Dit zijn de mooiste skateboard plekken in Europa!

Skateboard fun voor jong en oud op Zeeburgereiland!

Foto header van skatepark Zeeburgereiland, credits Imke Walenberg

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy