Review: de Mazda3 Hatchback 6MT, niet alleen leuk om naar te kijken 

by Imke

Eerder reden we al de Mazda3 Hatchback Sportive. Deze keer was het tijd om de Mazda3 Hatchback 6MT (in de in-het-oog-springende kleur Soul Red Crystal en met 186 pk) mee de weg op te nemen. Voorop staat dat als je van autorijden houdt en op zoek bent naar een leuke, praktische hatchback, de Mazda3 een aantrekkelijk model is. Maar is ie dat ook op alle fronten?

Rijervaring: een feestje op wielen

Na een paar weken achter elkaar alleen elektrisch gereden te hebben, was de overschakeling naar de handgeschakelde Mazda3 Hatchback best groot. En dat bedoelen we alleszins negatief. Het voelt gewoon lekker aan om zelf te schakelen, het geeft je die connectie met de auto die je minder krijgt met een automaat en een EV. De koppeling is soepel en de versnellingen glijden moeiteloos in elkaar. Het rijplezier is dan ook groot te noemen. De benzinemotor is wat onconventioneel. Maar daardoor weet de hatchback wel zich wel te onderscheiden van de massa.

Review: de Mazda3 Hatchback 6MT, niet alleen leuk om naar te kijken 

Design: zoals we van Mazda gewend zijn

De Mazda3 heeft die kenmerkende gestroomlijnde, sportieve look die je meteen aantrekt. Het interieur is net zo indrukwekkend, met hoogwaardige materialen en een modern ontwerp dat opvalt. Het voelt alsof je in een veel duurdere auto zit, maar dan zonder het prijskaartje. Zeker voor een van de beste auto’s die je kunt kopen in de compacte klasse. Het is namelijk een behoorlijk ambitieuze auto – en het Japanse merk stelt niet teleur.

Review: de Mazda3 Hatchback 6MT, niet alleen leuk om naar te kijken 

Technologie: slim en handig

De technologie in de Mazda3 Hatchback is precies wat je nodig hebt zonder te overdrijven. Het infotainmentsysteem is eenvoudig te gebruiken en heeft alle functies die je nodig hebt, zoals Bluetooth-connectiviteit, een achteruitrijcamera en via de Smartphone integratie heb je altijd toegang tot Apple CarPlay en Android Auto. Wat betreft de veiligheidsvoorzieningen: adaptieve cruisecontrol, dodehoekmonitoring… het is allemaal geïntegreerd. Wat een prettige gemoedsrust geeft tijdens het rijden.

Lees ook:  De nieuwe, circulaire én modulaire e-bike Roetz Life is er een voor op de wishlist!

Review: de Mazda3 Hatchback 6MT, niet alleen leuk om naar te kijken 

Praktisch: meer dan alleen maar stijl

Met voldoende ruimte voor passagiers en bagage is het de perfecte auto voor dagelijkse ritten en weekenduitstapjes. De kofferbak van de Mazda3 Hatchback 6MT is wellicht wat minder ruim, maar dat deert minder wanneer je de auto niet als grootse gezinswagen gebruikt. Niet voor niets classificeerden we de Mazda3 eerder al als zijnde ‘sportieve family car met zakelijke looks’.

Conclusie: een winnaar in zijn klasse

De Mazda3 Hatchback 6MT combineert plezierig rijden, stijlvol design, slimme technologie en praktische bruikbaarheid in één mooi pakket. Als je op zoek bent naar een hatchback die je meer biedt dan alleen maar van A naar B brengen, dan heb je aan de Hatchback 6MT een goede!

Vanafprijs: €34.890

Daily Cappuccino Mazda

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy