Ontdek Haarlem: tips voor een weekendje weg vol cultuur, food en meer

by Redactie

Gelegen in het hart van Nederland, is Haarlem een charmante stad die doordrenkt is met geschiedenis, kunst en gastronomie. Met zijn schilderachtige grachten, historische gebouwen en bruisende cultuur, is Haarlem een super bestemming voor een weekendje weg. Benieuwd ‘where to go’ voor cultuur, food en meer? Lees dan snel verder!

Food

Haarlem staat bekend om zijn bruisende culinaire scene. Variërend van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale keukens. Een absolute must-visit voor fijnproevers is restaurant ‘De Vrienden van Jacob’, gelegen in het prachtige landgoed Duin & Kruidberg. Hier worden gasten getrakteerd op een gastronomische ervaring met seizoensgebonden ingrediënten en verfijnde gerechten.

Voor wie op zoek is naar een meer informele sfeer, is de ‘Jopenkerk‘ een aanrader. Gelegen in een voormalige kerk die is omgebouwd tot een brouwerij en restaurant. Proef hier lokale ambachtelijke bieren en geniet van heerlijke gerechten bereid met verse, regionale ingrediënten.

Cultuur

Haarlem herbergt een schat aan culturele bezienswaardigheden. Met stip bovenaan staat wel het Frans Hals Museum, vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder. Hier kan je een prachtige collectie van zijn werken bekijken. Maar ook andere meesterwerken uit de Gouden Eeuw.

Voor liefhebbers van moderne kunst is het Teylers Museum een absolute aanrader. Dit is het oudste museum van Nederland en herbergt een eclectische mix van kunst, wetenschap en geschiedenis. Verken hier tentoonstellingen variërend van fossielen tot tekeningen van grote meesters.

Slapen

Om je verblijf in Haarlem compleet te maken, zijn er tal van hotels die tof zijn om te verblijven. Het ‘Stempels Hotel & Restaurant’, gevestigd in een voormalige drukkerij, is er zo één. Het hotel is een mix van historische charme en moderne voorzieningen.

Lees ook:  Schmeckt gut: 5 x heerlijk eten in Berlijn

Een andere tip is boutiquehotel STAATS. Dit hotel is gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de rand van het stadscentrum van Haarlem. Iedere hotelkamer is anders en alle ruimtes zijn met aandacht voor detail ingericht. Modern meets vintage. We like!

Foto header via iStock, credits: bortescristian

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy