Natuurhuisje lanceert Praatpaadjes: ‘Even niet online, maar wel verbonden.’

by Redactie

Heb je wel eens van phubbing gehoord? Het is het in gezelschap bezig zijn met je telefoon. Uit recent onderzoek blijkt dat phubbing een schadelijk effect heeft op langdurige relaties en vriendschappen. Als je even écht met elkaar wil verbinden, kun je het beste gaan wandelen. Onbewust weerhoudt je telefoon je namelijk best vaak van het maken van verbinding met de mensen (en de wereld) om je heen. Even een appje beantwoorden of een Instagram Story bekijken, en voor je het weet ben je alweer 5 minuten aan het scrollen. Zonde, want er is zoveel moois te ontdekken. Om die reden komt Natuurhuisje (i.s.m. Staatsbosbeheer) deze lente met de zogenaamde Praatpaadjes: wandelingen in het bos waar je door vragen op bewegwijzeringsbordjes wordt gestimuleerd tot een leuk en/of diepgaand gesprek.

Natuurhuisje lanceert Praatpaadjes: ‘Even niet online, maar wel verbonden.’

Samen offline gaan

Wandelen stimuleert verbinding: met elkaar, jezelf en de natuur. Met Praatpaadjes helpt Natuurhuisje families, partners en vrienden om offline te gaan en een leuk of diepgaand gesprek te hebben in de natuur. De Praatpaadjes zijn wandelingen in het bos van Hooge en Lage Vuursche waar je door verschillende vragen op bewegwijzeringsbordjes wordt gestimuleerd tot een goed gesprek. Zo ben je even niet online, maar voel je je wel verbonden. En ook belangrijk: misschien ben je van het gesprek juist even stil, ook dat is helemaal oké.

3 verschillende wandelingen

Vanaf 21 maart tot en met 21 juni kun je drie verschillende wandelingen maken. Het Vrienden Praatpaadje (10 kilometer), het Relatie Praatpaadje (5 kilometer) en het Familie Praatpaadje (6 kilometer). Na afloop van de wandeling maak je kans op een weekend weg.

Lees ook:  7 x tips voor een duurzamer huishouden

Routes

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy